Dator > flash-enhet förfaranden

 • flash-enhet förfaranden


 • Flash-enheter är också känd som en "dator på en pinne. " De är behändiga lilla enheter som gör att du kan hämta information från din dator med dig utan att behöva ta din faktiska dator. Flash-enheter finns i minnet storlekar från 1 GB till 128 GB. Ju mer minne flash-enheten har, desto dyrare blir det. Du kan använda enheterna på alla datorer som har en USB-port

  Komma igång

  När du använder flash-enhet för första gången, måste du ge den ett namn så att det kan kännas igen som en enhet på datorn. Att namnge din flash-enhet, helt enkelt ansluta den till datorns USB-port. När flash-enheten är ansluten kommer ljuset på den bärbara enheten börjar blinka. Efter att namnge flash-enheten kommer du att kunna välja flash-enhet från listan över tillgängliga enheter på datorn. Det blir också en ikon för flash-enhet på datorns skrivbord så länge flash-enhet är ansluten till datorn.

  datorfiler

  Du kan kopiera din dator filer och även spara datafiler och dokument till din flash-enhet. Beroende på storleken på flash-enhet som du har köpt, kanske du vill bara använda den för att spara viktiga filer som du behöver ta med dig "på språng". Till exempel, med ett 1GB minne du kommer att köras av rummet ganska snabbt, så att bara använda det för viktiga dokument. En 2GB till 4GB-enheten kan lagra en hel del information, men kommer förmodligen inte att hålla alla filer från din dator.

  bärbara tillämpningar

  Om du har en fil som sparats på flash-enheten, för att öppna den fil från en fjärrdator, den datorn måste också ha rätt program för att läsa filen. Till exempel, om du sparar en Microsoft Word-dokument på flash-enheten och försök att öppna dokumentet på en annan dator som inte har Microsoft Word på det, kommer ditt försök misslyckas. Men genom att ladda ner "portabla tillämpningar" på din flash-enhet, kan du lämna in datorn applikationer med dig. En av de webbplatser som tillåter dig att ladda ner bärbara tillämpningar är PortableApps. com. Gör ett besök på webbplatsen och ladda ner program till din flash-enhet. För att använda bärbara tillämpningar på en fjärrdator, är öppet du behöver göra programmet från din USB-sticka. När bärbar ansökan har öppnats klickar du på "Arkiv och" Öppna. "Välj fil eller ett dokument från din flash-enhet som du vill öppna.

  Ordentlig vård

  Ta väl hand om din flash-enhet så att den inte skadas med din lagrade data på den. När flash-enheten inte används, förvara den på en sval och säker plats som är torr och fri från dammpartiklar. Det är viktigt att du inte tar bort flash-enheten innan du inaktiverar den. För att inaktivera flash-enheten, öppna upp datorn för att återspegla de tillgängliga enheterna. Förutom din flash-enhet ikon du kommer att märka en liten "Mata ut" knappen. Klicka på knappen för att inaktivera. När du har inaktiverat flash-enhet lampan på enheten slutar blinka för att indikera att det är säkert att ta bort enheten. Om flash-enheten är skjutbart, se till att ta tillbaka den efter att ha använt för att hålla damm partiklar kommer in i enheten.


Previous:nothing Next:tecken på en sviktande hårddisk

Relaterade artiklar


 • DDR 333 vs DDR 400
 • hur du ändrar ett SSID Linksys lösenord
 • hur man fixar en laptop knappsats
 • hur du tar bort marker från en patron
 • hur man använder scannern på en HP Photosmart c3140
 • hur man hittar en HP laptop antal serienummer
 • instruktioner för att ersätta ett tangentbord Toshiba laptop
 • Lägga till en Bluetooth-chip till en dator
 • Hur man använder en G51 ljudsystem
 • vad som orsakar ljudet att sluta arbeta på en dator?