Dator > felsökning bärbara Macintosh-datorer

 • felsökning bärbara Macintosh-datorer


 • Processorn fungerar som datorns kärna hjärnan, och det används för att göra alla datadrift möjligt. På grund av de snabba förändringarna trender i datateknik idag, processorer, operativsystem och andra motsvarande funktioner programvara kommer i konflikt med varandra, vilket orsakar problem tillräckligt allvarliga för att leda till datorhaveri

  Problem

  Bland de vanligaste problemen som behandlar datorprocessorer är när de inte erkänner de operativsystem som installeras på dem. Det finns också fall när processorn blir överhettad ordinarie arbetsuppgifter sker, vilket kan vara mycket oroande att ägarna.

  Orsaker

  När det gäller processorn att inte kunna erkänna det operativsystem som används, kan det bero på att processorn är för avancerad för det nuvarande systemet. Detta är vanligt för multi-core processorer, eftersom de inte omedelbart erkänner Windows XP som operativsystem som kan användas på dem jämfört med Vista. Samtidigt är uppvärmning orsakas av snabbare överklockning av kärnor, och det innebär att processorn arbetar på full hastighet.

  analys

  Windows XP erkänner faktiskt närvaron av den andra kärnan, om en ny processor är installerad på CPU. Vad ska kontrolleras dock är om moderkortet kan stödja två eller fler kärnor, eftersom det är först då som processorn använder dessa operativsystem. XP används Hardware Abstraction Layer (HAL) Vid den första delbetalningen, vilket gjort det möjligt att erkänna den andra kärnan men inte använda den. Vista dock inte längre använder HAL, så det kan bli erkända av processorn korrekt.

  Reparation

  Överhettning bekymmer kan lösas genom att tillämpa två saker: För det första är en extra kylare för att köra och hålla processorn ventileras som den fortsätter att fungera, och två, hämtar ett program som heter RMClock, som anger nivån på strypning av processorn, eller om det redan hade nått gränsen temperatur på 118 ° C. Under tiden kan en HAL Updater användas på datorn för att kunna identifiera och använda den andra kärnan i handling, eller om det inte fungerar måste korrekta ominstallation av Windows XP göras för att utnyttja båda kärnor.

  Betydelse

  Dator-processorer spela större och mer omfattande roll i datateknik dessa dagar inte bara för deras hastighet och prestanda, men för deras stöd i så multitasking aktiviteter som gör en person arbete snabbare och effektivare. Således genom att veta hur man fixar processor frågor kommer mindre tid att konsumeras för reparation och full prestanda av processorn kan utnyttjas också.


Previous:nothing Next:hur man ansluter en dator till en Samsung-skärmar

Relaterade artiklar


 • hur du installerar minne i en Dell Dimension 8400
 • hur du tar bort iMac minne
 • typer av minne för att använda på en dator
 • hur man byter CMOS-batteriet i en IBM Thinkpad i Series Laptop
 • Hur får jag min Epson adapter Bluetooth skriva ut två till jobbet?
 • diy lägga till en fläkt för att en dator
 • hur man använder en mikrofon på en e maskin
 • hur du återställer programfiler
 • hur man lär sig QWERTY tangentbord
 • Zip-enhet instruktioner