Dator > av ATX nätaggregat felsökning

 • av ATX nätaggregat felsökning


 • En sviktande nätaggregat kan orsaka en mängd PC fel. ATX nätaggregat erbjuder ett flertal olika likström nivåer för olika enheter inom en dator. Om någon av de särskilda spänning skenor skulle misslyckas, skulle systemet bli instabilt eller visar tecken på enskild anordning misslyckande, som oavsiktligt kan leda en dator ägare att tänka en perifer har misslyckats när det faktiskt inte. Även på vilket sätt man kan testa en ATX nätaggregat är begränsad, kan en dator ägaren utföra en serie tester för övergripande funktionalitet.

  inre ATX Kraftförsörjningsfel

  ATX nätaggregat kommer att utnyttja en eller flera fläktar för att avleda värmen som alstras av spänningen konverteringen. Om värmen i ett nätaggregat blir för hög, kommer strömmen vänder genast bort för att undvika brandrisk. Ett fel i en fläkt i ett nätaggregat tyder oftast en intern komponent fel i nätaggregatet. Testa om ett internt nätaggregat har inträffat är ett enkelt som att öppna datorns fall och stirrade ut i luften avgaser i strömförsörjningen, och kontrollera huruvida fläkten kommer när datorn är påslagen. Om fläkten inte startar eller snurrar oregelbundet, har en intern del av elnätet misslyckades.

  ATX nätaggregat Self-Test Underlåtenhet

  Varje gång ett ATX nätaggregat försök att sätta på, utför den en kort serie av elektriska självtester. Dessa tester kontrollera att alla spänning skenor måste vara jordade och att det inte finns några shorts i alla kretsar. Om detta självtestet misslyckas, kommer strömmen inte slås på och utbudet ingen makt. Att fastställa om ett nätaggregat är inte, undanröja de viktigaste 20-eller 24-pin ATX moderkortet. Detta är den viktigaste strömkontakt till moderkortet och är också den största kontakten som kommer från nätaggregatet. Inom denna 20-eller 24-pin kontakten blir en grön tråd med en svart tråd på båda sidor om det. Vik ett gem och häng dem i den gröna ledningen kontakten och en annan slutar i en av de svarta kabelkontakter direkt bredvid. Din strömförsörjning, om fungerar korrekt, kommer att slås på och fansen inom det kommer att starta. Det är viktigt att notera att varken svarta eller gröna trådar vara försedda med någon större spänning, utan snarare de helt enkelt skicka en mycket liten elektrisk signal till elnätet, vilket visar att det är okej att slå på.

  tillräckligt med ström

  Med tanke på den ökande kraftbehov systemet enheter som processorer och grafikkort är det ofta så att en användare bara har ett nätaggregat som inte är klassade för wattal lasten de försöker placera mot det. För närvarande kan high-end grafikkort dra så mycket som 400W makt på 26 ampere en bit och processorer, speciellt när överklockat, kan dra så mycket som 300 till 400W själva. Den genomsnittliga nätaggregat är bara specificerad till 500 till 600W. Om användaren försöker dra mer än en nätaggregatets effekt, var strömmen helt enkelt stänga av som en säkerhetsåtgärd. Om du tror så är fallet, se din tillverkarens dokumentation, kombinerar kraften hos alla enheter i ditt system och ersätta din strömförsörjning med en som är tillräcklig för att köra ditt system enheter.

  Säkerhets Betänkande

  Det är viktigt att notera att det finns ingen kund interna delar inom strömförsörjning. Själva handlingen att öppna upp ditt nätaggregat är höljet kommer att upphäva tillverkarens garanti i nästan samtliga fall. Även när de inte sitter i, har ett nätaggregat en lagrad avgift på effekt och strömstyrka tillräckligt högt för att allvarligt skada en människa. Det är angeläget att under inga omständigheter, såvida du inte är en utbildad tekniker, du försöker öppna ditt nätaggregat och utföra inre underhåll.


Previous:nothing Next:hur Flash BIOS med awdflash

Relaterade artiklar


 • hur man väljer den bästa datorn för college
 • hur man kan bli av en linje i mitten av min skärm på min pc
 • felsökning en HP LaserJet 6P
 • om grundläggande datorteknik
 • Felsökning xD Picture kort
 • hur man installerar en Dell-skrivare utan en installations-CD
 • Återskapa data från en kraschad hårddisk
 • Diy audio usb
 • hur man byter ett handledsstöd på en HP
 • Duo-processor vs quad processor