Dator > Vilken väg ska CPU fläkten ansiktet?

 • Vilken väg ska CPU fläkten ansiktet?


 • En korrekt installation av en CPU-fläkt är ofta föremål för debatt. Men det finns motstridiga teorier om i vilken riktning CPU fläkt bör ansikte, det finns metoder för att fastställa vilken CPU-fläkt installationen bäst passar dina behov. De avgörande faktorerna för din CPU-fläkt installationen riktning omfatta tillverkarens specifikationer ditt fall design och den särskilda utformningen av ditt kylfläns

  Horisontell installation

  Installationen av en CPU-fläkt horisontellt till planet av moderkortet är den vanligaste installationen läggning finns. Dina alternativ när man installerar din CPU fläkt är att blåsa sval luft på kylflänsen eller att dra sval luft genom kylflänsen från moderkortet. Övergripande installationer visa försumbar fördelar i antingen installation riktning. Skillnaderna i temperatur varierar vanligen med endast 1 eller 2 grader Celsius. Den viktigaste punkten att överväga när man installerar ett övergripande CPU-fläkt är platsen för den bakre frånluftsfläkt på fallet. Om den bakre frånluftsfläkt på ärendet parallellt med processorn, är det fördelaktigt att ha fläkten drar kall luft från moderkortet och tryck ut den över kylflänsen. Detta beror på att då fläkten kommer snabbt drar den varma luften från processorn och ut i det enskilda fallet, vilket möjliggör snabb nedkylning.

  Vertikal installation

  Vertikal, eller torn, kylare stiga tillräckligt högt bort moderkortet för att möjliggöra en fläkt ska installeras vinkelrät mot det plan av moderkortet. Detta gör det möjligt för kylning för att gå från framsidan till baksidan av ärendet, i motsats till att gå från botten till toppen. Optimal anläggningar för vertikal kylare blåser mot antingen ryggen eller toppen av chassit. Om ingen spisfläkt i den översta sidan på datorns fall är det mer effektivt att orientera er fan på din vertikala kylflänsen så att den blåser mot den bakre spisfläkt av ärendet. Om det finns en frånluftsfläkt på den översta sidan på din dator mål är det nästan alltid mer effektivt att montera din CPU-fläkt så att den blåser luft upp mot toppen av ditt fall. Resonemanget bakom detta är att varm luft stiger och kommer mer naturligt flöde från toppen av ditt fall. Även Toppmonterade fans är oftast större och möjliggör snabbare luftflöde ut ur fallet.

  tillverkarens rekommendationer

  Det är ofta fallet med sänkor lagerförda värme att tillverkaren har designat kylfläns fläkt monteras i ett begränsat antal inriktningar. Detta är vanligtvis framgår av begränsad montering skårorna på kylflänsen själv. De flesta eftermarknaden kylare använda tekniker som värme rör som har särskilda kylbehovet att fungera korrekt. På grund av detta är det viktigt att i varje CPU-fläkt installationen du följer tillverkarens installationsanvisningar.


Previous:nothing Next:av ATX nätaggregat felsökning

Relaterade artiklar


 • diskett använder
 • felsökning av en bärbar dator strömförsörjning
 • hur du uppgraderar minnet på en Dell 1000
 • hur du komprimerar en enhet
 • hur man byter skal på en bärbar dator
 • hur man använder en extern hårddisk som primär enhet
 • Hur vet man att bläckpatronen är tom på en HP 550c
 • hur man spela upp filmer på en Wii
 • Hur får jag min mikrofon att fungera på min HP 530j?
 • Skillnaden mellan laser och inkjet t-shirt utskrift