Dator > Vad du bör veta om uppgradering stationär dator minne

 • Vad du bör veta om uppgradering stationär dator minne


 • RAM (Random Access Memory) är ett tillfälligt lagringsenhet som datorn använder för att köra operativsystemet och alla program du använder. RAM kräver makt för att bevara de uppgifter som lagras inom dess kretsar, till skillnad från en hårddisk, vilket anses vara en mer permanent typ av lagringsmedia. Mer RAM la till datorn minskar antalet gånger CPU (central processing unit) kan läsa hårddisken, därför påskynda den totala prestandan i datorn

  Du behöver:.
  AT T drivrutin installationsskivan .

  typer av minne

  Före 2002 var de flesta datorer som använder SIP (Single Inline Package) och SIMM (Single Inline Memory Module) RAM. DIMM (Dual Inline Memory Module) är äldre teknik, men fortfarande användbar under 2009. År 2000 kom DDR (Double Data Rate) ut och var den vanligaste använda minnet till 2005. DDR2 och DDR3 är mycket vanligt genom detta året. Under 2004 utvecklade Nantero en RAM Nanorör som hade förmågan att hålla 10 GB lagringsutrymme, men denna teknik är inte vanligt i den personliga PC-marknaden och med 2009. Vilken typ av RAM-minne du kan använda beror på datorns moderkort. Kontrollera tillverkarens dokumentation som följde med datorn för att kontrollera vilken typ av RAM-minne din dator kan stödja.

  Minneskapacitet

  Kontrollera Systeminformation i Windows kan du ta reda på hur mycket minne som datorn. I Microsoft Vista, skulle du klicka på "Start", välj "Kontrollpanelen" och välj "System och underhåll" och välj "Visa mycket RAM-minne och processorhastighet. " Under "System" kommer du att se "Minne (RAM):" som visas den aktuella mängden RAM-minne i datorn.

  Den maximala mängden RAM-minne din dator kommer att ha kommer att vara i ditt tillverkarens dokumentation. Det kommer att förklara det tillgängliga antalet minnesplatser som kommer att hålla RAM och vilka steg är tillgängliga för datorn. Exempel: Du har köpt en HP-dator m9100z Pavilion med 4GB RAM. Dokumentationen kommer att förklara att datorn har fyra minnesplatser och att du använder för närvarande två av facken med två 2 GB minnesmoduler. Denna modell kan hålla fyra 2GB minnesmoduler på totalt 8GB RAM.

  Uppgradera din RAM

  Det finns fem frågor du bör veta svaren på innan du uppgraderar ditt RAM.

  1. Hur många RAM-slots är i datorn?
  2. Hur många av dessa tider är gratis?
  3. Vad är det maximala RAM storlek varje kortplats kan stödja?
  4. Vad är det maximala RAM moderkortet kan stödja?
  5. Is dubbla kanalisera stöds?

  Alla dessa frågor kommer att besvaras i tillverkarens dokumentation som följde med datorn. Att veta svaren på dessa fem frågor kommer att hjälpa dig undvika att köpa fel belopp eller fel storlek på RAM-minne för din dator.

  När man tittar igenom dokumentationen, också se till att BIOS inte måste uppgraderas för att stödja högre RAM belopp. Om den gör det, då ska du uppdatera BIOS också. Annars kommer datorn inte känner av RAM när det är i datorn.


Previous:nothing Next:FAQ: DVD brännare drivrutinsuppdateringar

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort säkerheten flash-enhet
 • hur man byter en sprucken LCD-panel
 • hur man byter en fixeringsenhet på en HP LaserJet 2300
 • hur ändrar lcd omriktaren i en port 400sd4
 • Hur man väljer en dubbelkärnig processor
 • hur du lägger till en IDE-disk till ESX
 • Hur får man en GeForce grafikkort att fungera på Mac OS X körs på en PC
 • typer av Apple Computer
 • hur man ansluter en extern USB 2.0-hubb till XP
 • hur radera fotokort