Dator > Vad är en trådlös skrivare?

 • Vad är en trådlös skrivare?


 • Trådlösa skrivare tillåta en användare att skriva ut en fil från en dator utan att använda en kabel (oftast USB). Trådlös skrivare möjliggöra större rörlighet och samtidigt ha möjlighet att skriva ut

  Krav och inställningar

  Att genomföra en trådlös skrivare lösning, är tre komponenter som krävs: en dator, ett trådlöst nätverk (som består av en trådlös router och en Internet-källa), och den trådlösa skrivaren. Datorn ska kunna ansluta till det trådlösa nätverket. För att ställa in den trådlösa skrivaren, skulle det behöva vara ansluten till datorn, ställt in med programvaran som medföljer skrivaren och konfigureras med lämplig nätverks-ID och lösenord (om tillämpligt) för att kunna skriva ut trådlöst.

  Fördelar

  Trådlösa skrivare har flera fördelar. En är att de tillåter USB-portar på datorn som ska användas för andra komponenter. Med många komponenter med hjälp av USB-anslutningar, kan det vara fördelaktigt att ha öppna platserna. Dessutom, eftersom trådlösa skrivare möjliggöra större rörlighet, är detta särskilt användbart för bärbara datorer där datorn kan vara var som helst inne i wi-fi-området och skrivaren kan fortfarande skriva om det trådlösa nätverket når så långt.
  Dessutom kan trådlösa skrivare nås av flera användare samtidigt. Detta innebär mindre kostnader i form av skrivare och energi för såväl företag som hushåll. Slutligen, eftersom de är trådlösa, kan dessa skrivare placeras på lämplig plats, utan att trassla med sladdar.

  Överväganden

  Som med alla saker på ett trådlöst nätverk, är hastigheten på dataöverföring för trådlösa skrivare begränsas av både hastighet skrivaren kan acceptera liksom hastigheten en trådlös router eller modem kan producera. Till exempel, även om skrivaren kan ta emot data på 54 Mbit /s, om nätverket är bara att skicka data på 11 Mbit /s, skulle skrivaren vara begränsad till 11 Mbps. Likaså om en skrivare skulle begränsas till 11 Mbit /s om det är dess högsta procentsats för godkännanden.

  Wi-Fi vs Bluetooth

  En dator kan skriva ut trådlöst till en skrivare med ett trådlöst Wi-Fi-nätverk eller Bluetooth. Skillnaderna ligger i anslutning, hastighet och räckvidd. En trådlös skrivare använder en Wi-Fi-nätverk måste konfigureras för att arbeta med det specifika nätet. Däremot en Bluetooth-anslutning behöver bara för den sändande enheten (dator eller telefon) att gå med skrivaren, skapa en konfiguration utan uppkoppling. Bluetooth har en mycket långsammare överföringshastighet som en Wi-Fi-signal. En bra överföringshastighet för Bluetooth är ca 700 Mbit /s, medan en Wi-Fi-nätverk kan överföra data upp till 54 Mbps. Slutligen är Bluetooth begränsad räckvidd, medan Wi-Fi-nätverk kan omfatta flera meter.

  Alternativa konfigurationer

  Eftersom en skrivare är allmänt stilla, en metod för att skapa en trådlös skrivare lösning är att ansluta den till en trådlös router med en Ethernet-kabel. Denna metod håller skrivaren ansluten till routern, men behåller datorer fritt att behålla rörligheten. Detta skulle kräva en annan typ av konfiguration för skrivaren, men skulle inte heller kräva en skrivare som har en trådlös funktion, bara ett nätverk (Ethernet) funktionen skulle krävas.


Previous:nothing Next:hem rättsmedel för repig dvd

Relaterade artiklar


 • vad är en seriell skrivare?
 • hur till återvinna förlorad data på en extern hårddisk
 • hur man uppgradera grafikkortet i en Dell Latitude d300xt
 • Hur kan jag identifiera min ethernet adapter?
 • Felsökning av en Officejet d135
 • hur man fixar en IBM fel netvista tangentbord
 • hur man fyller bläck Canon skrivare
 • hur man sätter en skrivskyddet fel på ett minneskort
 • laptop lcd anvisningarna för byte
 • hur att uppgradera hårddisken i en G4