Dator > RAM uppgradera tutorial

 • RAM uppgradera tutorial


 • RAM (Random Access Memory) är en tillfällig lagring anordning där datorn kan placera eller lokalisera data oavsett var det ligger på minnesmodulen. Informationen lagras i en specifik plats, till exempel plats 500, och datorn kan hämta dessa uppgifter genom att gå direkt till slot 500, inte i en sekventiell sätt på vilket det skulle se på slots 1 tom 499 första.

  minnestyper

  Det finns flera typer av RAM-minne installerat i datorer. . Den typ av RAM-minne en dator har inom det vanligtvis bestäms av ålder på datorn. Den SIP (enda inline-paketet) och SIMM (enda line Memory Module) kan finnas i äldre datorer, men de anses som föråldrade med dagens mått. DIMM (Dual In-line Memory Module) är äldre teknik men fortfarande användbar under 2009. År 2000 kom DDR (double data rate) ut och var den vanligaste använda minnet till 2005. Det DDR2 släpptes 2004 och är fortfarande mycket vanligt med 2009. Vilken typ av RAM-minne du kan använda beror på ditt moderkort. Kontrollera tillverkarens dokumentation som följde med datorn för att kontrollera vilken typ av RAM-minne din dator kan stödja.

  Computers maximala minneskapaciteten

  Först måste du veta hur mycket RAM är för närvarande i din dator. Ett enkelt sätt att utföra denna åtgärd är att kontrollera systemet information i Windows. I Microsoft Vista, klicka på "Start", välj "Kontrollpanelen" och välj "System och underhåll" och välj "Visa mängden RAM-minne och processorhastighet. " Under "System" kommer du att se "Minne (RAM):" som visas den aktuella mängden RAM-minne i datorn. Den maximala mängden RAM-minne din dator kan ha kommer att vara i din tillverkarens dokumentation. Det kommer att förklara hur många minneskortplatser som rymmer RAM som finns och vilka höjningar är tillgängliga för datorn. Anta till exempel att du har köpt en HP-dator m9100z Pavilion med 2 GB RAM. Din dokumentation förklarar att datorn har fyra minnesplatser och att du använder för närvarande två av facken med två 1 GB minnesmoduler. Denna modell rymmer fyra 2 GB minnesmoduler för totalt 8 GB RAM.

  hur mycket RAM behöver du?

  Du kommer att höra alla sorters svar på denna fråga. En bra tumregel är halvvägs mellan halv din högsta minneskapacitet och dubbla din nuvarande minne. Med andra ord, från exemplet ovan, din högsta är 8 GB, och du för närvarande har 2 GB, så halvvägs skulle vara 4 GB för en optimal minnesuppgradering. Lägg till ytterligare 2 GB ditt system genom att köpa ytterligare två 1 GB minnesmoduler, och det skulle ta dig till din 4 GB mål. Det finns andra omständigheter som kan påverka dessa siffror, såsom intensivt grafiska program, datorer gaming, dina utgifter och dina behov. Bara du kan avgöra om behovet är större än kostnaden uppväger vill.


Previous:nothing Next:historien om PC minnen

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar CPU på en pc
 • macbook 250 vs 320
 • hur man skriver ut bilder sparade på datorn till en EasyShare dockningsstation serie 3
 • hur du aktiverar en bluetooth bios
 • hur man exponera skrivhuvudena av en Epson 3000
 • felsökning av en dim laptop skärm
 • Hur vet jag om mitt RAM-minne inte fungerar?
 • Hur hittar jag min router WEP-nyckel?
 • hemlagad patron rengöringslösning
 • hur du ansluter trådlösa utskrifter