Dator > När man ska använda DVI-eller VGA-kablar?

 • När man ska använda DVI-eller VGA-kablar?


 • När det gäller datorer, du oftast bara har två alternativ för att ansluta till din bildskärm: DVI och VGA. VGA står för "video graphics array", och det är en analog dataöverföring metod. DVI, under tiden, står för "Digital Visual Interface. " Med två val som gör i princip samma sak, kan det vara svårt att välja en över den andra. Det finns tydliga användningsområden för både

  Digitalt jämfört med analogt

  Datorn behandlar uppgifter digitalt. Vid överföring från digital till VGA kabeln analog anslutning kommer det att finnas viss förlust av visuella detaljer. Det är därför som en bildskärm kopplad till en VGA-kabel kan se suddigare än en ansluten med DVI, oavsett den faktiska kvaliteten på kabeln. Nästan alla platta LCD-bildskärmar tar en DVI-anslutning, och de flesta tar en VGA-anslutning också. Eftersom en DVI-kabel är digital, det finns ingen analog omvandling och därmed inte innebär att detaljuppgifter, så du kommer att vilja välja DVI om det är tillgängligt. High-definition TV använder en blandning av VGA, DVI och /eller HDMI-kontakter, men DVI-porten är vanligen inte anpassad för dator skärm. I detta fall är ditt enda alternativ VGA-kabel, om inte både ditt videokort och HDTV har en HDMI-port.

  Identifiera kablarna

  Identifiera vilken typ av anslutning du använder redan. På baksidan av skärmen hittar du en tjock kabel med antingen en stor blå kontakten eller en stor vit kontakt. Blått är VGA, vita är DVI. (De kan komma i olika färger, men detta är standard inom branschen. Nya Macar har vanligtvis helvita kablar. ) VGA-kontakten är fyrkantig, medan DVI-kontakten är flackare. Dessa kontakter kommer också att ha en skruv på varje sida av det som håller den säkert. De flesta nya kablar har skruvar du kan lämna dra åt, men äldre kontakter kan kräva av en skruvmejsel.

  Observera att dessa kablar endast kan anslutas i en viss fysisk orientering. DVI kontakten på datorn har en platt "stift" som matchar upp till en plats på kabeln. VGA-kontakten är vinklad på sidorna. Fäst båda typerna av kablar om du vill, och växla mellan ingångar, med din bildskärm inställningar. Detta kan du göra en riktning jämförelse av bildkvaliteten.

  Grafikkort Hamnar och CRT-skärmar

  De flesta nya video grafikkort har bara en DVI och en HDMI-port. Äldre modeller har två DVI-portar, även äldre modeller har en DVI och en VGA-port. Du kan dock få en DVI-till-VGA-adapter (mest detaljhandel boxed skärmar kommit med dem) Om du har en DVI-bara grafikkort och en VGA-bara övervaka. Om ditt grafikkort har flera portar kan du ansluta flera skärmar samtidigt. Tänk på att CRT-skärmar är analoga och har bara VGA-anslutningar. CRT-skärmar är lätt att se skillnad platta bildskärmar, eftersom de är kantighet, tunga och producerar en hel del värme.


Previous:nothing Next:hur är mikroprocessorer tillverkade?

Relaterade artiklar


 • information om kort CompactFlash
 • vad är en kombinationsenhet?
 • hur man ansluter en Mac Book Pro till en tv
 • hur man fyller en Canon bläckstråleskrivare
 • hur man kommer åt den inbyggda kameran i en Dell Latitude D620
 • Hur vet jag om mitt grafikkort är den rätta för Windows XP?
 • hur man löser papperstrassel i en oki B4600-skrivare
 • hur man arbetar ett äpple tangentbord med en pc
 • hur man ansluter ett trådlöst tangentbord till en Dell Dimension e521
 • typer av RJ45-kontakter