Dator > Felsökning en HP Officejet Pro L7780 allt-i-ett

 • Felsökning en HP Officejet Pro L7780 allt-i-ett


 • HP Officejet Pro L7780 är en "allt-i-ett" maskin som gör att du kan använda en skrivare, skanner, kopiator och fax på en plats. Även med så många funktioner på ett enda ställe kan vara mycket praktiskt, kan det även innebära att det finns fler saker som kan gå fel med maskinen. Om du har haft problem med att få en av L7780 funktioner ska fungera finns det många åtgärder för felsökning kan du försöka på egen hand att åtgärda problemet

  Du behöver:. .
  Cloth
  Destillerat vatten.


  1.
  Kontrollera de fysiska anslutningarna första att Kontrollera att nätsladden är ansluten till ett vägguttag och att USB-kabeln är ansluten till datorn. Kontrollera att en telefonlinje är ansluten till maskinen om du försöker fax. Stäng av skrivaren och slå på den igen och försöker skriva ut eller kopiera igen.
  2.
  Starta om datorn och försök att använda någon av de L7780 funktioner igen. Navigera din webbläsare för att föraren support webbsida för HP Officejet Pro L7780 (se Resurser).
  3.
  Klicka på alternativet för ditt operativsystem. Klicka på länken för den senaste drivrutinen. Dubbelklicka på drivrutinen när den väl har hämtat och följ anvisningarna på skärmen installationsanvisningarna.
  4.
  Lyft upp plasten automatisk dokumentmatare på toppen av maskinen. Kontrollera under för att se om det finns pappersstopp. Dra ut alla papper som sitter fast inuti. Vrid blå plast bit under dokumentmataren tills du kan se uppsatsen rullar under.
  5.
  Fukta en trasa med destillerat vatten. Torka av papper rullarna för att rengöra någon damm eller spår av bläck. Vrid blå plastbit till sitt ursprungliga läge och stäng sedan mataren automatisk dokumentmatare.
  6.
  Lyft upp hela övre halvan av L7780 och vänta på att bläcket transport till glida in visa . Tryck upp plasten skrivhuvudet spärren på bläck vagnen och ta bort bläckpatroner. Titta på undersidan av bläckpatronerna för att se om guldet munstyckena är skadade, vilket innebär att patronen behöver bytas ut.
  7.
  Använd fuktig trasa för att torka bort skrivhuvuden inuti bläck vagnen. Sätt bläckpatronerna igen och nära den övre halvan av maskinen. Försök att skriva ut ett dokument igen.
  8.
  Öppna Start-menyn om skannern inte fungerar. Klicka på "Program" och sedan "HP". Välj "Avinstallera" alternativet.
  9.
  Mata in program-skivan som medföljde L7780 i datorns skivenhet. Följ installationsanvisningarna på skärmen för att installera programvaran för bildläsaren. Försök att skanna ett dokument igen.
  10.
  Kontakta HP: s support om problemet kvarstår. Ta reda på om din L7780 är fortfarande under garanti och om du är berättigad till en ersättning eller reparation jobb.

  Tips och varningar


 • HP Officejet Pro L7780 kan bara hus upp till 50 ark papper i dokumentmataren på en gång. Om du försöker mata mer än 50 ark i skrivaren, kommer det antingen inte tag i papper alls eller tar tag i papper felaktigt och orsaka pappersstopp.

Previous:nothing Next:hur man återställer & felsöka en HP Officejet 7115 allt i ett

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Lexmark 23 eller 24 patron
 • hur du installerar minne i en Compaq nx 7400
 • hur man använder acernote återställnings-CD
 • Hur ställer jag en Maxtor hårddisk i felsäkert läge?
 • hur man rengör tak station för HP Bläck
 • Hur låser jag upp mitt tangentbord på min Dell laptop?
 • hur du fyller HP 22 bläckpatroner
 • Så här åtgärdar du papperstrassel i en Canon-skrivare
 • dell inspiron bärbar dator fan felsökning
 • hur man installerar en Dell-skrivare utan en installations-CD