Dator > 184 pin vs 200-stifts

 • 184 pin vs 200-stifts


 • Den typ av RAM-minne du väljer (184-pin eller 200-pin) kommer att bero på vilken typ passar din dator: 184-pinnar är gjorda för stationära datorer, medan 200-stiften är för bärbara datorer. Om du inte är säker, är den typ av enhet som passar din dator visas någonstans på höljet. I den osannolika händelsen att din dator kan antingen ta, anser att 200-pin är snabbare och drar mindre ström, i alla andra avseenden, de två typerna av minnesenheter är i huvudsak samma

  Du behöver:.
  PC Windows.

  Definition

  Dator yrkesverksamma hänvisa till 184-pin och 200-pin RAM-minnen som 184-pin DIMM och 200-pin SODIMM. "DIMM" är en akronym för "dual-line Memory Module. " Dessa minnesmoduler är svart och består av ett antal minneskretsar fäst vid en grön, kretskort. SODIMMs är i princip samma som DIMM-moduler men är ungefär hälften så stor som en vanlig DIMM. På rätt sätt, används de i mindre, bärbara datorer där förminskad storlek är avgörande.

  Båda 184-pin och 200-pin minnesmoduler förse datorer med DDR SDRAM. DDR SDRAM (eller Double Data Rate Synchronous-DRAM) dubbelt minneskrets data bärkraft samtidigt som den förbrukar mindre ström. DRAM står för Dynamic Random Access Memory, vanligtvis den typ av minne som används i de flesta moderna datorer.

  184-pin DIMM

  Dessa moduler används för att ge DDR SDRAM minne för nyare stationära datorer och sidorna allmänhet åtgärd 5,375 av 1 tum. Den 184-pin moduler kräver moderkort med 184-pin DIMM-platser och en DDR-aktiverad chipset. Den 184-pin DIMM har bara ett steg i raden av stiften.

  200-pin SODIMMs

  Dessa moduler används för att ge DDR och DDR2 SDRAM-minne för bärbara datorer (och mindre organisationer) datorer. Sidorna av 200-pin SODIMMs åtgärd generellt 2,625 med 1,25 inches. Den 200-pin SODIMMs kräver moderkort med 200-pin SODIMM-platser och en DDR-eller DDR2-aktiverade chipset.

  Hastighet och strömförbrukning

  Dual in-line memory modules (DIMM) baserat på Double Data Rate 2 ( DDR2) DRAM har data och frekvenser strobe dubbelt klockan takt, medan de som baseras på den äldre Double Data Rate (DDR) har uppgifter men inte uppgifter frekvenser strobe med dubbla klockfrekvensen. Därför DDR2 moduler fungera vid högre hastigheter samtidigt som den förbrukar mindre ström. 200-pin SODIMMs stödja DDR2, men 184-pin DIMM inte, därför 200-pin SODIMMs är snabbare

  Varning

  En DDR SDRAM DIMM passar inte i ett vanligt SDRAM DIMM-uttag, och en DDR eller. DDR2 SODIMM passar inte i ett standard SDRAM SODIMM socket.


Previous:nothing Next:hur man skall avgöra sektorn storleken på ett CF-kort

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en USB-enhet till en USB-hubb innan du sätter navet
 • hur man byter modemet på en Toshiba a80/a85
 • hur man installerar en sis 305 grafikkort
 • Felsökning dator problem med spel
 • hur man demonterar en Dell platt bildskärm
 • hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk
 • hur du uppgraderar minnet på en Dell 1000
 • vad är en processor?
 • hur man bygger ett hem multimediadator med DVR funktioner
 • midi datorgränssnitt grunderna