Dator > hur man byter USB-portarna på en Dell Inspiron

 • hur man byter USB-portarna på en Dell Inspiron


 • USB-portarna på sidan av din Dell Inspiron-serien bärbara kan du bifoga kringutrustning såsom skrivare eller mus, men de hamnar kan sluta fungera genom mekaniska fel. Till skillnad från en stationär dator, de enskilda USB-portar är varje lödas direkt till Inspiron moderkort, vilket gör att ersätta en enda hamn nästan omöjligt. Det enda sättet att ersätta icke-funktionella USB-portar mot nya är att byta ut hela moderkortet

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.
  Ersätter moderkortet.


  1.
  Stäng av Dell Inspiron. Koppla dess anslutna kablar och stäng locket. Vänd på enheten över och leta reda på knappen batterispärren.
  2.
  Skjut över knappen och ta ur batteriet. Ta bort skruvarna under de tre plast facket täcker med en Phillips-skruvmejsel. Dra av facket täcker.
  3.
  Lyft hårddisken ur facket på vänster sida av Inspiron. Tränger undan plastflikarna håller minnesmodul på plats i det centrala facket. Fatta tag i båda sidor av modulen och lyft ut det på en 45-graders vinkel.
  4.
  Flytta över plastfliken håller det trådlösa kortet på plats och skjut sedan ut den ur facket . Ta bort skruvarna som håller processorns kylfläns på plats i facket på höger sida av Inspiron: s fall.
  5.
  Dra kylflänsen från processorn och ställ den åt sidan. Vrid processorn låsknappen moturs med en platt skruvmejsel. Dra ut processorn.
  6.
  Bort den optiska enheten skruven och dra den optiska enheten ur Inspiron fall. Ta bort de återstående moderkortet skruvarna längs kanterna av ärendet.
  7.
  Vänd på Inspiron över och öppna locket. Placera kanten av en platt skruvmejsel eller annat platt föremål under plastkåpan ovanför tangentbordet. Pop av locket och ställ den åt sidan.
  8.
  Ta bort skruvarna i det övre högra och övre vänstra ändarna av tangentbordet. Koppla bort tangentbordet kabeln och sedan dra tangentbordet från Inspiron bärbara datorn.
  9.
  Koppla ur videokabeln kopplas från LCD-skärmen till moderkortet. Ta bort skruvarna som förbinder handledsstödet och metall locket på Inspiron. Lyft hela handledsstödet och täcka av den bärbara.
  10.
  Ta bort de två låsskruvarna på toppen av moderkortet och sedan de två låsskruvarna på botten av moderkortet. Dra moderkortet till höger och sedan lyfta ut den ur Inspiron bärbara datorn.
  11.
  Placera den nya moderkortet i den bärbara fall. Rada upp USB-portar med USB-hål på vänstra änden av Inspiron fall. Fäst låsskruvarna på toppen och botten ändar av moderkortet.
  12.
  Återmontera övriga Inspiron bärbara komponenter i samma ordning som du tog bort dem.

  tips och varningar


 • Vissa Inspiron modeller inte har tillgång till processorn på nedre delen av den bärbara datorn. Istället Dessa modeller har ett separat fack för det trådlösa kortet och minnesmodulen. Processorn kommer att vara placerad under tangentbordet och tas bort på samma sätt.
 • ett nytt moderkort med fungerande USB-portar för din Dell Inspiron laptop kommer att vara tillgängliga via online-butiker som säljer enskild dator delar.
 • För att hålla ditt moderkort från att skadas av statisk elektricitet är det viktigt att du jorda dig precis innan du rör någon av Inspiron s delar genom att ta tag ett metallföremål som är fäst vid golvet.

Previous:nothing Next:hur man kan få en flash-enhet på en UNIX-system

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till en extern bildskärm till en bärbar dator
 • hemlagad volt omvandlare
 • Vilka är fördelarna med att flytta en skrivare spooler?
 • hur man skriver ut ett e-postmeddelande bild på en skrivare
 • hur man förbereder en ny patron kanon k
 • hur man fixar en FireWire-port på en Mac mini
 • hur man återställa raderade filer format
 • hur man installerar en batteribackup
 • hur man byter modemet på en Toshiba a80/a85
 • hur man installerar datorljud