Dator > hur man byter Acer Aspire 5100 moderkort

 • hur man byter Acer Aspire 5100 moderkort


 • Byta en Acer Aspire 5100 moderkort är ett utmanande reparationsarbete eftersom det kräver att ta bort nästan alla andra interna komponenter först. I många fall ersätta moderkortet är enda alternativet om du inte vill köpa en ersättare laptop. Moderkortet är direkt kopplad till alla de andra delarna, så din bärbara dator fungerar inte om apparaten slutar fungera

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Nytt moderkort.


  1.
  Stäng av din Acer Aspire 5100 notebook. Ta ut nätsladden, nära skärmen och vänd laptop över på en plan yta så att botten av maskinen är vänd mot dig.
  2.
  Leta reda på svarta reglaget under batteri. Flytta reglaget till vänster för att låsa upp batteriet och dra ut batteriet. Ta bort de fyra skruvarna i mitten av fallet med en stjärnskruvmejsel.
  3.
  Bort de två skruvarna längst ned i ärendet och DVD-enheten skruven på vänster sida av fall. Dra av de två svarta, plast fack täcker upptill-center och bottom-centrum i målet.
  4.
  Ta tag i kanten av DVD-enheten och dra den till vänster för att ta bort den från 5100. Leta reda på den rektangulära, grå, metall hårddisk längst ner i 5100: s fall.
  5.
  Skjut hårddisken till höger för att koppla ur den från 5100 moderkort. Dra hårddisken upp och ut ur den bärbara datorn: s fall. Särade spärrarna hålla ner grön minnesmodulerna sitter ovanför hårddisken och sedan ta bort moduler.
  6.
  Snap tillbaka de två antennkablar bifogas Aspire 5100 nätverkskort på längst till höger i målet. Sprid låsning spärrarna isär och dra sedan ut nätverkskortet.
  7.
  Bort de två skruvarna i överkant av silver processorfläkten i övre högra hörnet. Koppla fläktens kabel från moderkortet hamnen och sedan dra av fläkten Aspire 5100.
  8.
  Vänd Aspire 5100 över och öppna skärmen. Leta reda på långa, plast låsning bezel placerad direkt ovanför tangentbordet. Ta bort infattningen genom att skjuta en platt skruvmejsel under sin söm och sedan lyfta uppåt.
  9.
  Ta bort skruven ovanför "F5"-knappen och skruva ovanför "F10"-knappen. Koppla tangentbordskabeln löper från mitten av tangentbordet till hamnen längst ner på moderkortet. Dra tangentbordet utanför Aspire 5100 notebook.
  10.
  Ta bort skruvarna längs kanterna på handledsstödet. Lyft handledsstödet bort från fallet. Leta torget processorn och dess låsskruven på vänster sida av moderkortet.
  11.
  Vrid processorns låsskruven med kanten av en platt skruvmejsel. Dra processorn uppåt för att koppla bort den från Aspire 5100 moderkort hamn.
  12.
  Avskaffa de återstående skruvarna längs kanterna av Aspire 5100 moderkort. Dra ut det nuvarande moderkortet och placera ersättning komponenten i dess ställe.
  13.
  Återmontera moderkortet skruvar, processor, handledsstödet, tangentbord och låsning bezel genom att vända den tidigare riktningar. Vänd den bärbara datorn tillbaka och montera resterande komponenter på undersidan av ärendet.

  tips och varningar


 • Ha alltid i åtanke om att statisk elektricitet kan ha på laptop delar. Om du vill behålla din Acer Aspire 5100 fungerande måste du jorda dig innan du rör vid dess komponenter genom att ta tag ett metallföremål som är ansluten till marken eller bär ett antistatiskt armband.
 • ersätter laptop moderkort säljs via online datordelar specialaffärer.

Previous:nothing Next:hur du aktiverar Bluetooth på en Acer Aspire 5920G

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar USB-minnen
 • vad är laserskrivare toner?
 • hur man ansluter ett modem Belkin
 • Felsökningsverktyg för Mac
 • hur du tar bort hårddisken på en Dell Inspiron 7500
 • hur man använder en kortläsare och författare
 • hur du ansluter en skrivare till en ny Dell-dator
 • hur man fyller en Canon Pixma iP4200 patron
 • felsökning av en C6300 trådlös skrivare som bara skriver om start
 • Varför ska jag spara dokument på en enhet i stället för på skrivbordet?