Dator > hur man byter en DC-uttaget på en Dell Inspiron 6000

 • hur man byter en DC-uttaget på en Dell Inspiron 6000


 • Moderna bärbara datorer, som Dell Inspiron 6000, är avsedda för människor att använda på resande fot. Även detta är definitivt bekvämt, det är knappast användbart utan en fungerande strömkälla. Bärbara datorer får sin ström från AC-kablar som ansluter via DC-uttaget på den bärbara datorn. På Dell Inspiron 6000 är detta jack placerade på sidan av datorn. Eftersom det är utsatt, det är möjligt att detta uttag för att bli skadad eller gå sönder på grund av inblandning utifrån. Om DC-uttaget på din Dell Inspiron 6000 inte fungerar, det finns ingen anledning till panik. Du kan ta bort domkraften själv och ersätta den med en ny

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Lödkolv.


  1.
  Stäng av din Dell Inspiron 6000 och ta bort den tunna rektangulära batteriet genom att dra bort den från sitt fack ligger vid sidan av datorn.

  2.
  in spetsen på din stjärnskruvmejsel i skarven mellan plast ram längst upp på tangentbordet och datorn. Försiktigt bända upp det och ta bort tangentbordet fullt ut omfattar, avslöjar två skruvar upptill på tangentbordet säkra den på plats. Ta bort dessa skruvar.
  3.
  Lyft tangentbordet upp och vända den upp och ner på handledsstödet. Koppla ur tjocka tangentbordet kontakten band från baksidan av datorn. Ta bort tangentbordet helt och ställ den åt sidan.
  4.
  Vänd datorn nedåt och ta bort de två skruvarna som LCD gångjärn antingen hörn av den bärbara datorn. Vrid den högra sidan uppåt och ta bort de två skruvarna på LCD gångjärn på sidorna av den bärbara datorn. Lyft skärmen från datorn och koppla ur skärmen kontakten bandet från sidan av LCD-skärmen. Ställ skärmen åt sidan.
  5.
  Vänd den bärbara datorn nedåt, ta sedan bort alla skruvar från de tre stora kammaren täcker på undersidan av den bärbara datorn. Dessa täcker hus hårddisken, Wi-Fi kort och kylfläns. Sedan försiktigt Skjut hårddisken från sitt fack, koppla Wi-Fi-antennkabeln löper från sidan av det trådlösa kortet till datorn och dra ut kylflänsen från sitt fack.
  6.

  Ta bort alla skruvar från sidorna och hörnen på undersidan av den bärbara datorn. Nu bort locket församling från basen av den bärbara datorn att exponera moderkortet. Ta bort de fem skruvarna på kanterna av moderkortet säkra den till datorn. Notera den punkt där DC-uttaget på sidan av moderkortet kopplas till datorn.
  7.
  Ta bort moderkortet och sätta den på ett bord. Använd en lödkolv för att unsolder det gamla uttaget från sidan av moderkortet och löda ersättning uttaget (tillgängliga från din Dell-återförsäljare eller online) till moderkortet. Byt ut moderkortet i datorn och sedan sätta ihop din Dell Inspiron 6000 i omvänd ordning du tog isär den.


Previous:nothing Next:hur du ansluter en dator upp till en TV-skärm

Relaterade artiklar


 • hur man rengör tangentbordet av en dator
 • hur man byter en inspiron bakgrundsbelysning
 • hur man ska värdera och uppgradera din dator
 • hur du installerar minne i en Dell Dimension 8400
 • Hur konvertera komponentutgång till VGA
 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • Felsökning kod 10 på DVD-ROM av en bärbar dator
 • hur man bränner m2ts till en DVD
 • hur du ansluter en dator upp till en TV-skärm
 • Hur rengör jag igensatt bläckstråleskrivare på min HP 1210 skrivare?