Dator > hur man bygger ett 12 volts strömförsörjning

 • hur man bygger ett 12 volts strömförsörjning


 • Nätaggregat används för att ge elkraft till en krets genom att omvandla elektrisk energi från en form till en annan. Eftersom olika elektriska och elektroniska apparater har olika ström och spänning krav, det finns bokstavligen tusentals nätaggregat är tillgängliga för försäljning till allmänheten.

  En vanlig typ av nätaggregat är det 12 V likström. Denna typ av strömförsörjning kan användas för att driva flera gemensamma elektroniska apparater (såsom radioapparater, datorer och batteriladdare), och som snabbt kan byggas med hjälp av gemensamma elektroniska komponenter.

  Du behöver:
  nedtransformator spänningstransformator
  . Två 1N4001 likriktardioder.
  En dielektrisk (ej polariserade) kondensator.
  En 1N759ATR 12V zenerdiod.
  En 1Ku03A9 motstånd.
  Elektrisk jordning källa.
  Elektrisk sladd med två-stickkontakten.
  Elektrisk tråd.
  Elektriska tång.
  Lödkolv.
  Elektronisk (harts core) löda.
  Vinyl eltejp.
  Elektriska givare med krokodilklämmor i båda ändar.


  1.
  Strip u00BD centimeter av isoleringen från den elektriska sladden kablarna. Dra isär ledarna tills det finns en separation mellan de blottade trådarna på ca 6 inches. Twist tillsammans ett av de avskalade nätsladden ledningar till en av de svarta transformatorns primära leder. Löd kabeln tips tillsammans. Tvinna samman de återstående avskalade strömsladd tråd med den andra transformatorn primära bly. Löd detta sammanhang.
  2.
  Skär fyra längder av elektrisk tråd, och u00BD band centimeter av isoleringen från tips på varje ledare. Twist tillsammans både Likriktardiod katod leder (som är markerade med en linje), och ansluta till ett slutet av tredje tråd. Löd detta sammanhang. Tvinna samman den första gröna transformator sekundärt bly med första Likriktardiod anod bly. Löd detta sammanhang. Tvinna samman den andra Likriktardiod anod leder med andra gröna transformator sekundärt bly, och löd anslutningen.
  3.
  Tvinna samman den fria änden av den tredje tråd, en av kondensatorn leder leder en av de motstånd, och katoden ledning av zenerdiod. Löd detta sammanhang. Tvinna samman den fria kondensator bly, den fria motstånd bly, det zenerdiod anoden leda och ena änden av den fjärde tråd. Löd detta sammanhang. Täck lödas alla anslutningar med vinyl eltejp. Fäst den fria änden av den fjärde kabeln till grundstötningen källan.
  4.
  Fäst en av krokodilklämmor den första sonden till den första kondensatorn bly. Fäst en av krokodilklämmor på den andra sonden till den andra kondensatorn bly.

  Tips och varningar


 • spänningsmätning mellan den första sonden och den andra sonden kommer vara 12V DC. Eftersom kretsen innehåller både en kondensator och ett zenerdiod är strömförsörjningen reglerade.

Previous:nothing Next:vad är några typer av löstagbara lagringsenheter?

Relaterade artiklar


 • hur man installerar mitt grafikkort
 • Skillnaden mellan SanDisk Ultra & SanDisk Extreme minneskort
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP Mini 100 netbook
 • Hur stänger jag den trådlösa anslutningen på min hp 3210 skrivare?
 • är påfyllningsbläck lika bra som de tillverkade?
 • hur man installerar grafikkort i bärbara datorer
 • hur man fyller en Kodak bläckstråleskrivare
 • hur man fixar en enhet USB-skrivare som inte är erkända
 • felsökning av en matrisskrivare som skriver ut alltför lätt
 • hur du installerar Microsoft skrivare bildvisare