Dator > hur du uppgraderar laptop chipset

 • hur du uppgraderar laptop chipset


 • "Chipset" är en term som beskriver en familj av sub-kretsar som finns på en dator moderkort som arbetar med processorn för att utföra vissa uppgifter. En moderkort inte bara en enhet, är det faktiskt en samling av många separata enheter som tillverkas av ett urval av företag. Alla datorer har chipset instruktioner, eller "förare", som måste installeras på datorn för att hjälpa dessa moderkort komponenter samarbeta med varandra. Du kan, och bör, uppdatera din chipset instruktioner minst årligen.
  1
  Leta upp din bärbara dator märke och modell nummer. . . Detta nummer brukar finnas på en etikett på undersidan av datorn. Notera det exakta modellnummer, inklusive några siffror hittas efter ett streck varumärke om det finns en sådan. Varje dator maker tillverkar olika utrustningspaket inom samma modell familj, siffrorna efter bindestreck ofta beskriva en viss utrustning paket
  2
  Anslut din bärbara dator till nätström. . . Under denna chipset uppdateringen, vill du inte riskera att få slut på batteriet.
  3.
  Se till att din Systemåterställning funktionen är aktiverad och fungerar. Gå till "Start", "Kontrollpanelen", "System" och "Systemåterställning". Kontrollera att du har en ny "återställningspunkt" att rulla tillbaka till om något går fel med ditt chipset uppdatering. Om du inte har Systemåterställning aktiverat, aktivera det nu. Klicka på "Skapa en Restore Point" och sedan "Skapa".
  4.
  Besök din laptop tillverkarens supportsida på Internet och leta upp alla drivrutiner för ditt specifika fabrikat och modell . I de flesta fall kommer du att kunna välja din modell från en fullständig förteckning över tänkbara modeller. Välj inte ett modellnummer filen om den inte matchar ditt modellnummer exakt: teorin om "nära nog" inte fungerar i detta avseende. Nedladdning av chipset för en "A3150-8990" modell laptop kommer inte att fungera på en "A3150-7668" maskin. Om tillverkaren endast erbjuder en bred val, gå med den modell gruppen som matchar din bärbara dator. I detta fall kan alla "A3150" bärbara datorer har samma chipset behov och inte sub-set är nödvändig.
  5.
  Leta efter chipset hämta paket för din modell. Ladda ner denna fil till din dator, placera den i antingen den förvalda katalogen nedladdningen programmet väljer åt dig, eller i en mapp du skapar och hittar snabbt, heter något i stil med "Chipset Driver".
  6.

  Distribuera paketet. Hitta Chipset Driver filen i din katalog och öppna den. Klicka på någon fil i paketet som är relaterade till "SET UP" eller "Install". Detta startar installationsguiden för paketet. I de flesta fall inte behöver starta om din maskin eller göra något speciellt under denna installation process, men om installationsprogrammet instruerar dig att starta när som helst, så gör det.


Previous:nothing Next:Energy Star-kraven för nätadaptrar

Relaterade artiklar


 • Dell Dimension 8200: Felsökning mikrofonen
 • vad är en seriell skrivare?
 • hur man fixar en ofullständig dvd bränna i Nero
 • hur man gör en DVD som kommer att spela på en TV
 • hur man byter papper i en bror laserskrivare
 • hur du aktiverar en port för en Dell Latitude C610 laptop
 • hur man använder en bärbar dator batteri
 • hur man kan bli av en linje i mitten av min skärm på min pc
 • hur man skapar en virtuell enhet i en flash-enhet
 • hur man fyller dell skrivare bläckpatroner