Dator > hur du installerar minne i en Compaq nx 7400

 • hur du installerar minne i en Compaq nx 7400


 • Compaq nx7400 är en 15-tums widescreen notebook utrustad med en Intel Core Duo, Core Solo eller Celeron M-processor. Beroende på konfiguration att nx7400 köps med kan den ha så lite som 512 MB RAM. Är dock hårdvara som klarar av upp till 4 GB. Uppgradera minnet i din Compaq nx7400 för extra hastighet när du kör flera program samtidigt eller använder minneshungriga applikationer såsom VMWare

  Du behöver:. .
  Phillips skruvmejsel
  2 DDR2-667 (PC2-5300) eller DDR2-533 (PC2-4200) (Celeron M) DDR2-SDRAM anteckningsbok minnesmoduler (max 2 GB vardera).


  1.
  Stäng den bärbara datorn och koppla loss eventuella kablar till den, inklusive nätsladden. Ta bort batteriet och vrid anteckningsbok över så att undersidan är vänd mot dig. På botten av den bärbara datorn kommer du att se ett rektangulärt plasthölje med säkerhet i en skruv. Skruven har en ikon bredvid den som ser ut som en minnesmodul (rektangulär med pinnar på undersidan).
  2.
  Ta bort skruven säkra minnesmodulen och lyft locket avstånd från datorn. Detta avslöjar den första av de nx7400 två minnesmoduler. Båda modulerna är säkrade genom en metall arm på varje sida.
  3.
  Fördela metall vapen bort från minnesmodulen. Modulen kommer att hoppa ur facket. Det kan då tas bort från den bärbara datorn för hand.
  4.
  Installera den nya minnesmodulen genom att skjuta metallen ned i modulen i kortplatsen uppgraderingen och sedan skjuta den övre delen av modulen nedåt tills den metall armar knäppa runt modulen. Om du inte hör ett "klick" ta bort minnesmodulen och sätt den.
  5.
  Skruva fast plastlocket på plats. Den första minnesmodul är klar att använda. Den andra är placerad under tangentbordet.
  6.
  Hitta och ta bort de två skruvarna på undersidan av datorn med tangentbordet-formade ikoner bredvid dem. Vänd anteckningsbok över och öppna gångjärn så långt det går. Titta på tangentbordet, kommer du att se fyra plastclips i toppen, mellan tangenterna.
  7.
  Tryck in var plastklämma nedåt mot botten av tangentbordet.

  8.
  Lyft den övre halvan av tangentbordet och lägg det över styrplattan längst ner på den bärbara datorn. Observera att tangentbordet fortfarande är ansluten till datorn med en datakabel i botten. Lämna det här kabeln ensam. Under tangentbordet hittar du den andra minnesmodulen.
  9.
  Ta bort och ersätta den andra minnesmodulen med samma metod som beskrivs i steg 3 och 4.

  10.
  Sätt tillbaka tangentbordet i kroppen av den bärbara datorn och tryck plastclips på plats igen. Stäng bärbara gångjärn och vänd på datorn så att du tittar på botten igen.
  11.
  Skruva tangentbordet skruvarna på plats. Datorn är klar att använda.

  Tips och varningar


 • Compaq nx7400 stödjer dual-channel RAM, som använder både minnesmoduler samtidigt för bättre prestanda. För bästa resultat, installera minnesmoduler i likadana par.

Previous:nothing Next:ominstallation av en HP LaserJet 1600

Relaterade artiklar


 • Duo-processor vs quad processor
 • hur du uppgraderar laptop chipset
 • hur fylla på Brother HL-2140 patron återställa redskap
 • vad är en seriell skrivare?
 • hur du lägger till RAM-minne i Windows XP installera
 • hur man använder en bärbar dator som skärm till en annan pc
 • hur du installerar minne i IBM T42
 • hur radera fotokort
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 3000
 • hur du uppgraderar ASUS moderkort