Dator > hur att överföra information till en ny dator

 • hur att överföra information till en ny dator


 • Få en ny dator kan öka databehandling effektivitet, men ofta det kommer att finnas data på din gamla hårddisk som du vill använda på din nya dator. Det finns flera sätt att kopiera data från en dator till en annan, men de flesta kräver den gamla datorn att vara funktionella. Om din gamla dator inte startar längre men hårddisken är fortfarande bra, är det möjligt att överföra filer till din nya dator med hjälp av en speciell adapter

  Du behöver:.
  Extern hårddisk USB-minne.
  Skruvmejslar.
  USB IDE /SATA adapter och kraftkablar.

  Överföra från ett operativt dator


  1.
  Överför filer med hjälp av en extern hårddisk. Externa hårddiskar rymmer stora mängder information, som gör att du kan överföra så mycket data som du behöver. Anslut bara den externa hårddisken till den gamla datorn med hjälp av enhetens USB-kabel, dra och släppa de filer du vill kopiera till fönstret för den externa hårddisken, ansluta enheten till den nya datorn och sedan dra och släppa filer på skrivbordet på den nya datorn.
  2.
  Överför filer med hjälp av ett USB-minne. Ett USB-minne är i huvudsak en mindre, mer bärbar extern hårddisk som använder flash-minne. Följ samma procedur för att överföra filer som i steg 1. Anslut flash-enheten i den gamla datorn, dra och släppa filer i flash-enheten fönster, anslut flash-enheten i den nya datorn och släppa filer till skrivbordet.
  3.
  Transfer mindre filer via e-post. Från den gamla datorn, e-post viktiga filer som dokument och foton till dig själv som bilagor, och sedan öppna bilagor och ladda ner dem medan du använder den nya datorn.

  överföra data från en icke-funktionella dator


  1.
  Använd en skruvmejsel för att öppna fallet med den gamla datorn och ta bort hårddisken. De flesta fallen har sidopanelerna som kan tas bort genom att ta ut några skruvar längs sidorna av fallet, sett från baksidan. Ta bort de båda sidopanelerna, leta reda på hårddisken och skruva alla skruvar som håller den på plats. Ta ut alla kablar och dra ut hårddisken i datorn.
  2.
  Ställ hårddisken bredvid din nya dator och ansluta hårddisken till ett uttag med hjälp av elkablar som följde med IDE /SATA till USB-adapter. Hårddisken kommer att börja spinna om det inte är bruten.
  3.
  Anslut ena änden av adaptern till baksidan av hårddisken och anslut USB-änden till en USB-port på din nya dator. Hårddisken kommer att erkännas som en extern lagringsenhet, som om det vore en vanlig extern hårddisk.
  4.
  Dra och släpp alla data från den gamla hårddisken på skrivbordet den nya datorn.

  tips och varningar


 • att kopiera program till en ny dator, installera dem med de ursprungliga cd-skivor du använde för att sätta dem på din gamla dator.
 • Det är möjligt att använda CD eller DVD för att överföra data, men med hjälp av USB-baserade lagringsenheter kommer att bli mer effektiva, särskilt om du har en stor mängd data som ska överföras.

Previous:nothing Next:hur man installerar en Creative WebCam NX Pro

Relaterade artiklar


 • hur man flasha BIOS från ASUS A7N8X moderkort
 • hur du tar bort fallet från en Sony Vaio stationär dator
 • hur du tar bort hårddisken på en IBM T60p
 • hur man bygger en video dator
 • hur du kopierar en cd till ett SD-kort
 • hur man fyller bläck cartidges för en Epson Stylus cx8400
 • hur du ansluter en strömkabel
 • hur man väljer ett foto scanner
 • hur man ansluter ett trådlöst tangentbord till en Dell Dimension e521
 • hur man byter minne i en Inspiron 2650