Dator > hemlagad volt omvandlare

 • hemlagad volt omvandlare


 • Elektronisk utrustning använder olika typer och omfattningen av elenergi. I allmänhet måste de flesta elektriska apparater som ansluts till ett vägguttag omvandla detta elektrisk energi till en typ som kan vara mer användas av elektriska kretsar i enheten. Många av dessa elektriska apparater kräver spänning minskning, konvertering från växelström till likström, eller bådadera

  Voltage Reduction

  En typ av omvandling kräver antingen öka eller trampa ner spänningen av en AC-signal. Detta görs enkelt med hjälp av en elektrisk transformator.

  En elektrisk transformator använder begreppet transienta elektromagnetiska fält tillämpas i hela transformator spole lindningar. När dessa lindningar utsätts för elektromagnetiska fält, lindningarna inducera en spänning över båda sidorna av transformatorn

  transformator använder två separata, elektriskt isolerade sidor -. En som kallas den främsta, och en kallas sekundär. Den vänder kvot (antalet gånger en tråd är lindad runt transformatorn ledare) i den primära till sekundära avgör hur mycket spänningen intensifieras eller avgick. Om den primära har mer spole blir i motsats till de sekundära, kommer spänningen kan trappas ner. Om den sekundära har mer spole blir i motsats till den primära, kommer spänningen att intensifieras.

  Så steg spänningen ner, välj en transformator som har en omsättningsförhål som kommer att ge rätt spänning. Till exempel, om du vill att avgå på 220-volts strömkälla till 110 V (en gemensam omvandling för amerikaner på besök i Europa), välj en transformator som har förhållandet 2:1.

  Många transformatorer är också klassade för spänningar De är oftast används för att konvertera. I exemplet ovan kan du också välja en 220/110 transformator, en 230/115 transformator eller ett 240/120 transformator.

  Anslut kablarna som kommer från transformatorn primära till elektrisk kraftkälla. Du kanske vill använda en pre-fabricerade strömsladden för att ansluta till vägguttaget. Anslut lägre spänningskretsarna ledningarna som kommer från den sekundära. Eftersom AC inte har en polaritet kan du koppla upp leder till att deras respektive sidor av transformatorn i den ordning du vill.

  Konvertering från AC till DC

  Många enheter (till exempel radio, bärbara datorer eller mobiltelefoner) kräver en DC strömkälla för att fungera korrekt. Utöver det ökade ner spänningen måste AC signalen korrigeras, eller konverteras till likström.

  Ett enkelt sätt att konvertera växelström till likström är att använda en likriktare pack. En likriktare förpackning innehåller en krets likriktarbrygga. Denna krets hindrar omvänt flöde av elektrisk ström, således omvandla en växelström signalen till en enkelriktad ström.

  Välj en transformator som konverterar från vägguttaget spänning till önskad spänning (t. ex. 110 volt till 12 volt, till exempel), och anslut transformatorn till nätström som beskrivs ovan. Anslut de två ledningarna som kommer från transformatorn sekundärt till de två "AC" leder på likriktaren förpackningen. Anslut kretsen eller elektrisk apparat till "+" samt "-". Terminalerna på likriktaren förpackningen

  DC spänningsdelare

  Vissa elektriska eller elektroniska enheter kräver en spänning för vilken det inte finns någon elektrisk transformator tillgänglig. Till exempel, de flesta enheter som laddas via en dator USB-port kräver 5 V DC, och ändå finns det få (om någon) kommersiellt tillgängliga 110-volt till 5-volts transformator. I ett sådant fall kan en spänningsdelare krets användas.

  Välj en transformator som så kommer nära som möjligt den spänning (till exempel en 110-volts till 6-volts transformator). Anslut transformatorn sekundärt till likriktaren pack. Välj sex resistorer med lika värde, och anslut motstånd i serie med varandra. Fäst den första leder den första motstånd till "+" terminal på likriktaren förpackningen. Fäst sista spetsen för det sista motståndet till "-" terminal på likriktaren förpackningen. Anslut krets eller elektronisk anordning för att den elektriska leden mellan första och andra motstånd och slå med en 5-volts nätaggregat. Anslut den krets negativa till "-" terminal på likriktaren förpackningen.


Previous:nothing Next:hur man installerar en f4140 HP Deskjet

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP 2510 trådlös skrivare
 • hur du tar bort skrivskyddet på en micro sd
 • hur du ställer minne i en dator
 • Felsökning starta en dator från CD-ROM
 • felsökning av en mus i Windows 2000 Professional
 • hur du installerar din externa DVD CD-brännare
 • hur man arbetar ett äpple tangentbord med en pc
 • hur man uppgraderar en gateway dator
 • typer av Apple Computer
 • fördelar och nackdelar med en flash-minne