Dator > effekter av temperaturen på ett USB-minne

 • effekter av temperaturen på ett USB-minne


 • Du behöver:
  självhäftande tejp
  . 2 gamla patroner.

  USB-minne-enheter är vanligtvis betraktas som stabil lagringsenheter. Vid drift mellan 32-och 160-grader Fahrenheit ska enheten fungera optimalt, men konstigt fel är möjliga om det är tillåtet att bli för varm eller kall. Den dåliga nyheten är att extrema temperaturer kan leda till olika symptom, och samma enhet kan uppföra sig olika varje gång temperaturen sjunker utanför det optimala intervallet. Genom att förstå vilka typer av problem som kan uppstå, kommer du vara beredd att diagnostisera problemet och vidta lämpliga åtgärder.

  korrupt data

  Data korruption kan ta många former. För att förklara det på ett grundläggande sätt, tänk dig en vanlig textfil som plötsligt har ett stort antal felaktiga tecken infogas slumpmässigt i filen. Extrem värme är ökänt för att orsaka dataförlust i minnesenheter lagring inklusive USB-minnen och traditionella hårddiskar. Detta kan vara den allvarligaste värmerelaterade fel, eftersom det skapar möjligen körbar data som inte kan korrigeras kort att skriva om det från den ursprungliga källan.

  Långsam responstid

  När mikroskopiska förbindelser i en flash-enhet blir för varmt eller kallt kan de ha svårt att komma ut information till eller från enheten. Du kan ändå tillgång till uppgifterna, men det kan vara kraftigt försenad, vilket gör din ansökan verkar att köra långsamt, eller musikspelare till "hoppa över" ramar eller anteckningar som försöker bibehålla tidpunkten. Detta kan också vara ett första symptom, och progrediera till systemfel eller data korruption om de inte åtgärdas.

  Kör inte hittas

  Datorn kanske inte kan komma åt köra alls, och en enhet som noterades bara en stund innan kunde försvinna från datorn. Försök stänga av systemet och låta allt svalna, och sedan starta upp igen. Detta fel kan också vara resultatet av en felaktigt ansluten USB-enhet, och att alternativa bör kontrolleras också.

  Systemfel

  System fel kan resultera från en enhet missköter medan det används av operativsystemet. Systemfel kan vara allt från en enkel dialogruta som erbjuder att göra om läsa till den ökända Windows "blue screen of death", som är en blå bakgrund med vita bokstäver som låter dig göra något annat än starta om datorn. Systemfel har potential att korrupta data på andra enheter som för närvarande nås också.


Previous:nothing Next:vem som köper tomma bläckpatroner för skrivare?

Relaterade artiklar


 • Hur uppgraderar jag min bärbara hårddisk & föra över filer?
 • hur man skapar en partition i datorn
 • hur skriver jag ut till en skrivare på ett trådlöst nätverk?
 • hur du tar bort en CMOS-batteri från en Compaq Evo N800
 • typer av LCD-paneler
 • hur ta reda på om din bärbara dator har ett trådlöst kort
 • hur Tweek din höghastighetsanslutning till Internet för Mac
 • hur man ansluter en Sony Vaio laptop till en tv
 • hur ta reda på vad CD-skivor fungerar på en dator
 • hur man ändrar startordningen