Dator > vad är syftet med Master Boot Record MBR på en hårddisk?

 • vad är syftet med Master Boot Record MBR på en hårddisk?


 • Slå på en dator är som att komma ur sängen. Du är groggy i början. Rutinuppgifter som att borsta tänderna är lätt eftersom de är samma varje dag. Du är redo att interagera med världen efter lite kaffe eller ett träningspass. Master Boot Record är en del av datorns första-sak-i-morgon uppgifter. Det håller viktig information om hårddisken i samma plats hela tiden för att se till att datorn startar körs ordentligt

  Master Partition Table

  The Master Partition Table är en av två objekt i Master Boot Record. Den innehåller information om hårddiskens partitioner. Partitioner är delar av en hårddisk. En stor Syftet med partitioner är att minska klusterstorlekar. Klustret storlek är den minsta mängden utrymme en fil systemet beviljas för att lagra en fil. Om en fil är mindre än denna tilldelning är den återstående utrymmet oanvända. Partitioner möjliggöra för mindre filsystem, mindre storlek kluster och mindre slösat utrymme. Master partitions-tabellen innehåller information om antalet och typen av partitioner och talar om för datorn vilka partitioner bör användas för att starta upp.

  Master Boot Code

  The Master Boot Code är den andra punkten som lagras på Master Boot Record. Det är det första programmet datorn kör varje gång den startar. Det är ett första boot program som BIOS utför i syfte att starta datorn. BIOS (Basic Input /Output System) är en programvara som skapar ett gränssnitt mellan hårdvara och operativsystem varje gång du slår på din dator.

  Läge

  Hårddiskar lagrar sin information på magnetiserad disketter som kallas "fat". Skivorna är indelade i koncentriska cirklar kallas för "spår" som i sin tur delas upp i "sektorer. " Detta ger enheten ett sätt att effektivt organisera och snabbt hämta data. Master Boot Record är alltid på första sektorn på den första låten.

  Funktion

  Du startar datorn, och den ursprungliga nuvarande löper till CPU att rensa ut överblivna data i det interna minnet. Processorn aktiverar sedan BIOS. BIOS kontrollerar första sektorn på hårddiskens första spåret efter att ha utfört en serie av hårdvara tester. Där finner Master Boot Record och driver Master Boot Code. Denna samråder Master Partition Table, som talar om för datorn vilken partition att använda för att starta systemet.

  Varning

  Virus som kallas "Boot Sector smitta" target Master Boot Record. Orsaken är att det innehåller kod som är garanterad att köra varenda gång datorn slås på och innan något annat händer på datorn, vilket ger viruset en chans att sprida så ofta som möjligt.


Previous:nothing Next:Hur vet man att bläckpatronen är tom på en HP 550c

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Epson POS-skrivare
 • hur man installerar en Canon S530D fotoskrivare i Windows XP
 • Felsökning behöva installera en skrivare varje gång jag ansluter till den bärbara datorn
 • hur man installerar en Dell-skrivare utan en installations-CD
 • hur man bygger ett hem system videoövervakningssystem med min pc
 • Vilka är fördelarna med att köpa en begagnad eller renoverad laptop?
 • hur du tar bort kortet Compaq laptop WiFi & installera en antenn
 • hur man installerar en ELTRON termoskrivare
 • Hur man testar en bärbar dator skärm
 • hur du lägger till mer toner i en tom patron