Dator > vad är en växlingsknapp?

 • vad är en växlingsknapp?


 • Den "Caps Lock", "Num Lock" och "Scroll Lock" tangenterna på tangentbordet är en typ av nyckel som kallas växla nycklar. Växla knappar låter en användare att byta eller växla mellan två olika lägen. De optimerar utrymmet på tangentbordet genom att ge en nyckel flera funktioner som gör att användare av olika funktioner för att skriva med relativ lätthet

  Funktion

  Växla nycklarna var utformad för att rymma de olika funktionerna i datoranvändare. När en användare trycker på "Caps Lock", "Num Lock" eller "Scroll Lock" nycklar med växla tangenterna aktiverat, spelar datorn en kort, hög ton. Ljudet varnar användaren om att han har tryckt på en av dessa knappar om han inte tittar på skärmen eller har svårt att se det. Detta särskilt förmåner nybörjare maskinskrivare och synskadade användare.

  Aktivera

  För att växla tangenterna alternativ på en dator med Microsoft Windows-operativsystem genom att öppna "Kontrollpanelen" via "Start"-menyn. Öppna "Hjälpmedel", välj sedan "Keyboard" fliken i dialogrutan som visas. I "Låstangenter" avsnittet, markera alternativet "Använd Låstangenter. " Klicka på "OK" för att aktivera den nya inställningen. Du kan också aktivera växla tangenter med hjälp av tangentbordet genom att trycka på "Num Lock"-tangenten och håller den i fem sekunder.

  Caps Lock

  "Caps Lock", en förkortning för "kapital lås," är den vanligaste växlingsknapp. Det ligger på vänster sida av tangentbordet nära "Tab" och "Shift"-tangenterna. När den är aktiverad, "Caps Lock" ändrar kapitalisering av produktionen från tangentbordet. Varje bokstav som en användare skriver visas som en bokstav på skärmen, så att ordet "hej" visas som "HELLO". "Caps Lock" påverkar bara resultatet från alfabetiska nycklar.

  Num Lock

  "Num Lock"-tangenten är placerad i det övre högra hörnet på tangentbordet. "Num Lock" är en förkortning för "antal lås. " När denna knapp aktiveras på en Desktop tangentbord, piltangenterna längst till höger sida av tangentbordet fungerar som en del av den numeriska knappsatsen snarare än som en markör. På en bärbar dator tangentbord, "Num Lock" kan en användare tryck och håll "Fn" för att använda den numeriska knappsatsen.

  Scroll Lock

  På grund av framsteg inom datortekniken sedan tiden för sin uppfinning, är "Scroll Lock"-tangenten minskar i användning. Det verkar inte på laptop tangentbord. När en användare gör "Scroll Lock", den stannar informationen på skärmen av automatiskt rulla. "Scroll Lock" gör det också möjligt för användaren att stoppa programverksamhet. I Microsoft Excel, "Scroll Lock" orsakar piltangenterna för att ändra det synliga området i kalkylbladet i stället för den markerade cellen.


Previous:nothing Next:fördelarna med en fristående dator

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar en iMac enhet
 • förklaring av de delar av en bärbar dator tangentbord
 • felsökning av en rosa HP Photosmart 240
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc
 • hur man hittar ut bläckpatronen som behövs för en Canon-skrivare
 • felsökning av en VTECH tote & Go laptop plus
 • den bästa externa lagringsenheter
 • hur man fyller en Canon bläckstråleskrivare
 • kan återställa datorns prestanda
 • hur man ansluter en Cintiq 21UX till en iMac