Dator > hur man bygger en egen Maximum PC

 • hur man bygger en egen Maximum PC


 • Så du är ute efter att bygga själv en top-of-the-line PC. Bygga en top-notch dator handlar om din inköpslista, måste du göra din forskning och köpa alla de bästa delarna så att du får den bästa datorn. När du får alla delar tillsammans, är installationen ungefär samma, oavsett vilken typ av dator du försöker bygga

  Du behöver:.
  Mål
  Moderkort.
  CPU med fläkt.
  RAM.
  Grafikkortet.
  Ljudkort.
  Hårddisk.
  DVD-ROM.
  Monitor.
  Tangentbord.
  Mus.
  Datorhögtalare.
  Operativsystemet.

  Välj dina delar


  1.
  Gör din forskning och köpa dina delar. Om du funderar på att bygga bästa möjliga dator, måste du veta vad det bästa delarna. Titta på sajter som CNET. com efter betyg på dessa delar, eller ens besöka en lokal dator butik och få en pratstund med dem som arbetar där om deras rekommendationer.
  2.
  Välj ett moderkort. Moderkortet är ryggraden för hela datorn och allt flyter genom den. Vad du letar efter här är en bräda med en stor mängd cache (som påverkar dess hastighet) och en massa expansion hamnar för saker som RAM och framtida uppgraderingar.
  3.
  Välj en CPU. Detta kommer att påverkas starkt av ditt moderkort val. Processorer är lätta produkter att köpa: den senaste och dyraste är alltid den snabbaste. Men om du funderar på att vara en smula lite mer ekonomiskt, är den näst bästa nästan alltid det bästa värdet. De nyaste chips brukar vara dyrt och ibland glitchy. Köp en CPU med ett fan, så kommer du se till att du har rätt kyllösning för din processor
  4
  Köp några RAM. . . Med mer RAM-minne kan du köra fler och snabbare program, så köper mycket av det. För en maximal dator, ta en titt på vad de dyra färdiga datorer levereras med i form av RAM och dubbelklicka den. Tänk på att moderkortet val också kommer att diktera vilken typ av RAM-minne du kan få, om du är osäker, kontrollera ditt moderkorts manual
  5
  Skaffa en hårddisk. . . Även hårddiskar vilja skryta stora tal i termer av hur mycket de kan lagra, måste du tänka på att en hårddisk som är mer än 50 procent full kommer inte att fungera till 100 procent hastighet. Så vad du tror att du behöver i form av lagring, fördubbla det och köpa en som storlek. Kontrollera även att du köper en hårddisk med höga varvtal, desto snabbare kan snurra betyder desto snabbare kan ladda dina filer
  6
  Hitta en DVD-ROM. . . Tillgången tid (32x, 64x och så vidare) är det viktigaste här, det är hur snabbt den kan läsa en skiva. Du kan också köpa en DVD-brännare, i så fall gör detta till en separat köp från en DVD-ROM. Med en enhet till både läsa och bränna kommer att sakta ner dig, plus brännare tenderar att ha långsammare läsa gånger än fristående enheter.
  7.
  Köp ett grafikkort. De bästa grafikkort är sådana med massor av video-RAM (dedikerad RAM på kortet som precis håller grafik). Men det bästa sättet att forskning dessa är att kontrollera vilka typer av program du förväntar dig att köra och se vad deras video rekommendationer. Sedan köpa ett kort bättre än så.
  8.
  Skaffa ett ljudkort. Vad du letar efter här allt beror på vad du vill göra med ljudet. Om du vill göra din högsta dator en hemmabio, leta efter en med 7. 1-ljud som också kommer att stödja en subwoofer. Om du är ute efter att blanda musik, du vill ha en som kommer att stödja en massa olika ingångar. Liksom med grafikkortet, är det bäst att kontrollera de program du tänker köra, se sina rekommendationer, och anser detta vara det minsta du vill köpa. Skaffa en högtalare att gå med den.
  9.
  Placera en bildskärm. Att köpa en monitor i dag är ungefär som att köpa en tv, det handlar om storlek och bild. Du behöver inte göra mycket forskning här, utom för att veta vilka märken håller längre. Vet hur stor du vill ha det, då besöka en datorbutik och titta på alla dem tills du vilken bild ser bäst för dig.
  10.
  Plocka upp ett tangentbord och mus. Inte mycket forskning behöver göras här. Hitta ett tangentbord med en massa "special" knappar som volym, ljusstyrka och så vidare som gör livet lättare för dig. Chansen är tangentbordet och musen kommer att säljas tillsammans.
  11.
  Välj ett operativsystem. OS bör styras av vilka program du vill köra. Det är möjligt att köpa används kopior av operativsystem på eBay för att spara lite pengar, men se till att personen du köper av (a) ger dig programmet nyckel och (b) inte längre körs det på något annat system. Det är lite av förtroende inblandade här, så se till att den person som du arbetar med har en hög Användarbetyg.

  Bygga dator


  1.
  Montera moderkortet i ditt fall. Ta fallet omslag och letar efter en sida (eller botten, om du inte använder en mini-tower) där det finns en rad hål. Placera ditt moderkort på toppen, och linje hål i den med hålen i målet. Säkra det med hjälp av skruvarna som följde med ditt ärende (ibland dessa ingår med moderkortet också).
  2.
  Installera din CPU och fläkt. Processorn kommer att montera på ett större, fyrkantigt område. Fäll upp montering lås (små metall bar på ena sidan). Om du tittar längst ner på CPU, kommer du att märka när hörnet har färre stift än de andra. Rada upp de områden med minst antal stift på CPU och CPU-port och försiktigt men bestämt trycka på CPU på plats. Klipp din fläkt i fästena på sidan av hamnen, sedan trycka låset på plats igen. Slutligen Anslut fläkten makt, kommer det att finnas en liten hamn i närheten på moderkortet för fläkten för att kopplas till. (Det bör märkas, men du kan alltid kolla schemat för moderkortet. )
  3.
  Installera RAM. Detta är oftast i närheten av CPU, men inte alltid. Leta efter en hamn längden på RAM med två högre klipp på sidan. Tryck RAM i denna hamn, med tanke på att flikarna på RAM endast gör det möjligt att installeras på ett sätt. Tryck försiktigt men bestämt tills klippen håller RAM på plats.
  4.
  Installera din DVD-ROM och hårddisk. Det kommer att finnas särskilda fack för varje av dessa, DVD-ROM's Bay kommer att ha en öppning på framsidan av datorn, och en för hårddisken kommer att vara mindre och har ingen öppning. Sätt alla dessa i en vik, passa in skruvhålen på enheter med hålen på montering vikar. Skruva dessa på plats med hjälp av skruvarna som följde med enheterna.
  5.
  Installera din video-och ljudkort. De flesta moderkort har en dedikerad port grafikkort, och det är oftast den som är längst till insidan av styrelsen (men inte alltid). Ljudkort oftast kan använda någon annan generiska PC-porten. Tryck här korten försiktigt i sina hamnar tills deras monteringsclips är i jämnhöjd med skruvhålen i ärendet. Skruva dessa på plats, dessa skruvar ska ha kommit med ditt ärende
  6
  Kör din IDE /SATA kablar. . . Din hårddisk och DVD-ROM varje medlemsstat måste vara ansluten till moderkortet, dessa kommer antingen att IDE-eller SATA kablar (kontrollera dina manualer för att vara säker), men de nödvändiga kablarna kommer att ha kommit med varje. Gör din hårddisk först. Sätt i den medföljande kabeln i rätt port på enheten och sedan leta upp nödvändiga kontakten på moderkortet. Om IDE, kommer detta att bli en lång, mager port. Om SATA kommer detta att vara rätvinklig. Sätt in den i # 1 port. Upprepa processen för din DVD-ROM, vilket är mycket troligt IDE, och sätt in det i # 2 port.
  7.
  Kör ditt fall ledningar. Dessa är små trådar som körs saker som strömbrytaren, hårddisk ljus, PC-högtalare och så vidare. Dessa ledare kommer att märkas, men deras hamnar inte. Du måste rådfråga din moderkort schematisk att hitta dessa portar och anslut kablarna.
  8.
  Ansluta allt till elnätet. Ditt moderkort, hårddisk och DVD-ROM kräver alla sin egen dedikerade makt. Strömförsörjningen är lätt att hitta, det är en metall låda med många färgglada sladdar ur den. Dessa ledare har alla olika ändar på dem. Med trial and error, hitta böcker som fungerar för din DVD och hårddisk med hjälp av andra tillgängliga portar på baksidan av dessa enheter. Ditt moderkort makt kommer att skilja sig från alla andra. Kontrollera ditt moderkorts schematisk att hitta var att koppla detta till. Obs: Vissa moderkort har två strömförsörjningsportar, igen, kontrollera din schematisk att säkerställa korrekt installation.
  9.
  tillbaka höljet på ditt ärende. Ansluta bildskärmen till porten på grafikkortet, sedan koppla in din dator högtalarna i utgång på ljudkortet. Musen och tangentbordet kan anslutas till en USB-port, dessa är platt, rektangulär pluggar och det bör finnas en serie av dem på baksidan av datorn. Slutligen Sätt i stickkontakten i kontakten finns på baksidan av nätaggregatet.
  10.
  Startar upp din dator och ange datorns BIOS, som är inställningsmenyn. Du kommer att se en instruktion för hur man gör detta direkt efter uppstart (kommer att läsa "Press F12 to enter setup" eller något liknande). De flesta BIOS kommer nu automatiskt upptäcka dina inställningar, men de har inte alltid avgöra hårddisk och DVD-ROM-inställningar. Leta reda på grundläggande setup-området, och se till att din hårddisk och DVD-ROM redovisas. Ange sedan området startordningen, och ställ din DVD-ROM att vara den första startbara enhet (tillfälligt).
  11.
  Starta om datorn med skivan för operativsystemet sätts in i DVD-ROM. Installera operativsystemet i enlighet med dess instruktioner. När de är färdiga, starta om datorn, tillbaka in i BIOS och ange din startordning. Ändra saker så att din hårddisk är överst på listan. Gå ur BIOS och starta om datorn.


Previous:nothing Next:Felsökning My Book extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du gör din tv datorns bildskärm
 • hur du tar bort en Ricoh toneruppsamlingsflaska
 • hur du tar bort en strippad skruv från en bärbar dator
 • Hur man återskapar en USB flash-enhet tabellen File Allocation
 • hur man bygger ett hem system videoövervakningssystem med min pc
 • hur du ansluter en skrivare till en ny Dell-dator
 • macbook 250 vs 320
 • hur man byter en notebook tangentbord
 • hur du lägger till minne till en Dell Inspiron b120 laptop
 • fördelarna med en pekplatta