Dator > hur du ansluter trådlösa utskrifter

 • hur du ansluter trådlösa utskrifter


 • Trådlös skrivare ger användarna rörlighet. Eftersom det inte finns något behov av sladdar, kan användaren skriva ut dokument från vilken plats som helst inom nätverket. Ett nätverk tillåter datorer att ansluta till varandra och dela resurser. Enligt Microsoft, en dator och en trådlös skrivare måste vara i samma trådlösa nätverk för att kommunicera

  Du behöver:.
  Trådlös router
  Dator med trådlöst kort.
  Trådlös skrivare.

  Ställa in ett trådlöst nätverk i Windows Vista eller Windows 7


  1.
  Anslut den trådlösa routern till ett eluttag. Sätt på routern.
  2.
  Starta datorn. Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen". Gå till "Nätverk" och "Internet> Nätverk" och sedan "delningscenter> Konfigurera en anslutning eller ett nätverk. "
  3.
  Klicka på "Konfigurera en trådlös router eller åtkomstpunkt punkt ". Klicka på "Nästa" och därefter på "Nästa" igen. Välj mellan att göra ditt nätverk offentligt eller privat. Guiden kommer att upptäcka nätverksinställningarna och fullborda installationen.

  Ställa in ett trådlöst nätverk i Windows XP


  1.
  Anslut routern till ett eluttag. Anslut ena änden av nätverkskabeln till någon port på den trådlösa routern (utom WAN, WLAN eller Internet-porten). Anslut den andra änden till en port på datorn och startar datorn.
  2.
  Öppna din webbläsare och skriv in konfigurationen webbadress som tillhandahålls av tillverkaren i routerns bruksanvisning. Skapa och ange ett användarnamn och lösenord om så krävs. Du kommer att tas till konfigurationen för din trådlösa router.
  3.
  Använd informationen som lämnas av tillverkaren eller Internet-leverantören för att konfigurera enheten. Koppla bort nätverkskabeln från datorn när du har slutfört installationen.
  4.
  Högerklicka på nätverksikonen i verktygsfältet längst ned på skärmen. Denna ikon ser ut som en liten dator och är oftast på höger sida av verktygsfältet bredvid klockan.
  5.
  Välj "Visa tillgängliga trådlösa nätverk. " Detta bör visa ett fönster med ditt trådlösa nätverk.
  6.
  Klicka på ditt nätverk och klicka på knappen "Anslut". Skriv krypteringsnyckeln i "Network key" och "Bekräfta nätverksnyckel" lådor. Detta är nyckeln som du fick när du konfigurerar nätverket. Klicka på knappen "Anslut" för att ansluta till ditt nätverk.

  Lägga till en trådlös skrivare till datorn


  1.
  Anslut den trådlösa skrivaren till ett eluttag och slå på enheten. Använd Setupskärmen på skrivaren för att välja de trådlösa inställningarna. Se skrivarens bruksanvisning för vägbeskrivning.
  2.
  Tillbaka till datorn. Klicka på "Start" och gå till "Kontrollpanelen> Maskinvara" och "Sound> Skrivare. " Klicka på "Lägg till en skrivare" och välj "Lägg till en skrivare, trådlöst eller Bluetooth-skrivare" i "Guiden Lägg till skrivare. "Välj din trådlösa skrivare i listan över tillgängliga skrivare.
  3.
  Installera skrivardrivrutinen på din dator. Placera skrivaren installations CD-ROM i CD-enheten och följ anvisningarna i skrivaren guiden för att slutföra installationen.

  tips och varningar


 • Välj en trådlös router med omsorg. Kontrollera att routerns trådlösa protokoll är densamma som din datorn och skrivaren, annars kan det bli prestandaproblem. "Trådlöst protokoll" avses de regler för kommunikation mellan trådlösa enheter. De olika trådlösa protokoll omfattar 802. 11a, 802. 11b, 802. 11g och 802. 11n. Andra aspekter är bl. a. kostnader för routern och hastighet. Varje efterföljande trådlöst protokoll kostar mer än den var innan främst på grund av en ökning av hastigheten. Men medan detaljister betonar hastigheten på en router, gör det trådlösa protokollet hastigheten inte enheten eller Internet-anslutningen snabbare.

Previous:nothing Next:bärbar batteriladdare problem

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på om din bärbara dator har ett trådlöst kort
 • hur du lägger till RAM-minne till en Xerox 6180
 • hur man rapporterar en stulen dator
 • Skillnaden mellan Core 2 & quad core
 • hur du ställer in en USB-enhet som startbar i Open Firmware
 • hur du formaterar en Dell Latitude C510 för en ren installation
 • Hur man vet om en laptop batteri är dåligt
 • Avinstallera ett internt modem som inte fungerar
 • hur man startar en fristående dator
 • hur man konfigurerar zebra