Dator > Hur dual core & quad core processorer arbete?

 • Hur dual core & quad core processorer arbete?


 • Modern datorprocessorer nästan alltid har flera kärnor. Den vanligaste motiv använda antingen två kärnor (en dual-core design) eller fyra kärnor (en fyrkärnig design). Trots de olika antal kärnor, dessa processorer är faktiskt liknande och ofta använder samma grundläggande uppbyggnad

  Cores

  I hjärtat av hårdvara skillnaden mellan dual och quad core är antalet kärnor som finns på varje processor. En central är logiken processing unit på en processor. Den ansvarar för slipning genom data så att en dator kan fungera. En dual-core processor har två logiska processorer och en quad core har fyra. Andra delar av processorn, som cache-minne, kan eller inte kan dubbleras beroende på design.

  Dual Core vs Quad Core-arkitektur

  Samtidigt som dual-core och quad-core processorer har olika antal kärnor , är den underliggande arkitekturen bakom dem i stort sett samma. Intels Core 2 Quad, till exempel, är bara två Core 2 Duo processorer som har sandwiched tillsammans. Nästan alla processorer byggda av Advanced Micro Devices nu är fyrkärniga design, men en del processorer har två kärnor med funktionshinder så att de kan säljas som dual-core-produkter.

  Samtidig verkställighet

  med flera kärnor är en fördel eftersom det möjliggör samtidig verkställighet av data. Ett vanligt problem med single-core processorer är det faktum att en enda processor är egentligen bara kan fylla en uppgift åt gången. Detta flaskhals innebar att single-core-processorer var aldrig snabb när den försökte bearbeta stora mängder data från olika program samtidigt. Förekomsten av flera kärnor kan man lindra detta problem

  diskussionen

  Termen tråden hänvisar till uppgifter som utförs samtidigt i ett program. För att använda en allmän Exempelvis kan ett dataspel bryta artificiell intelligens i en separat tråd. Uppgifterna i denna tråd ska avrättas tillsammans med andra uppgifter som behöver utföras för att spelet kan spelas. Men eftersom det nu är avbrutna i en separat tråd, kan informationen sändas till andra, tredje eller fjärde kärnan i stället för att skickas till den första. Denna programvara genomförande är en viktig del av hur dual-core och quad-core processorer arbete sedan programvara som inte tråden väl ofta aktiverar endast en kärna på en dubbel-eller quad-core processor.

  Prestanda Fördelar

  Eftersom dual-och quad-core processorer är starkt beroende av trådning för att fungera korrekt resultat fördelarna med flerkärniga processorer kan variera kraftigt från ett program till nästa. Ett enkelt program som Microsoft Word är inte mycket gängade och kommer att fungera på samma sätt på en kärna eller fyra. Men utför en 3-D gör program som Cinebench, som är hårt gängad, upp till dubbelt så snabbt på en dual-core processor än en enda kärna och upp till dubbelt så snabbt igen på en quad core.


Previous:nothing Next:hur du ändrar ett SSID Linksys lösenord

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en HP allt-i-ett-skrivare till trådlösa
 • Hur man testar en bärbar dator skärm
 • hur man rengör tangentbordet av en dator
 • hur du ändrar inställningarna fläkten på min laptop
 • hur får man en Lexmark skrivare märka att du återfyllda patroner?
 • hur man skriver ut från en bärbar dator till min stationära CP-skrivare
 • hur man skriver och radera ett chip flashminne
 • hur man installerar ati alla i förundran
 • laptop lcd anvisningarna för byte
 • hur du installerar Microsoft skrivare bildvisare