Dator > Bärbara datorer & hälsa

 • Bärbara datorer & hälsa


 • Innovation av bärbara datorer har skapat en mängd personliga datorenheter som är extremt populära. Bärbara datorer är inloggad nästan överallt, vilket är förståeligt med tanke på praktiska att ha en bärbar dator. Det finns vissa farhågor som har framförts om effekterna av omfattande användning av dessa anordningar eftersom det avser att människors hälsa

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.

  manlig infertilitet

  En studie utförd av docent i urologi, DrYefim Sheynkin av State University of New York vid Stony Brook, tittade på effekterna av att använda bärbara datorer på manlig infertilitet. Denna studie, som omfattar 29 män i åldern 21 till 35, slutsatsen att den mest förekommande fara för reproduktionsorganen hos en hane från regelbunden användning av en bärbar dator var från den värme som dessa enheter genererar. Denna slutsats har lett till viss oenighet från andra urologi experter, ännu grunden för slutsatsen grundad på beprövad vetenskaplig information. Ökad värme nivåer kan ha en negativ effekt på manlig spermier, med stöd av en 1999 U. S. studie fann att manliga spermier var lägre total under sommarmånaderna.

  Strålning

  vilken datorenhet som helst avger en viss strålning. Typen av strålning är den springande punkten i denna fråga. Bärbara datorer och datorer i allmänhet, skapa extremt lågfrekventa (ELF) strålning, som finns tillgängligt i många miljöer. TV-apparater, hårtorkar och andra typer av elektriska apparater avger också ELF strålning, och dessa har inte befunnits ge några betydande negativa hälsoeffekter i vetenskapliga studier. Den typen av strålning som inte medför en allvarlig risk för ohälsa är den typ som joniserar elektroner i en atom. Dessa högre nivåer av strålning har visat sig ge DNA-skador.

  Ergonomi

  En av de största hälsoproblem över regelbunden användning av bärbara datorer uttrycks av kiropraktorer och ergonomiska experter. Hållning och handled ställning är de frågor som forskat i samband med användning av bärbara datorer. Det viktigaste är placeringen av datorn. Enligt en hemsida som sponsras av University of Melbourne i Australien, placeringen av en bärbar dator bör se till att toppen av skärmen är i ögonhöjd för att undvika hunching i rygg och axlar. Den statiska karaktär musen på en bärbar dator kan också orsaka onaturlig handleden rörelser som kan bidra till sjukdomar såsom carpal-tunnel syndrom.

  Laptop Vikt

  Det finns en viss oro över vikten av bärbara datorer. Många av dessa enheter har en betydande mängd av tyngd, och det kan finnas en viss riskfaktor i samband något föremål på 10 pounds eller mer på en regelbunden basis. Det bästa sättet att undvika fysiska problem från att en bärbar dator, eller någon del av betydande vikt, är riktigt lyft och placering av objektet under transport. Rätt lyft ingår alltid användning av benen i processen, och genomför ett objekt nära toppen mitten av kroppen är det perfekta sättet att transportera en vara av betydande vikt.

  Vision Oro

  Regelbunden datoranvändning har alltid ingår effekten av att stirra på en skärm och synproblem. Det är givet att ansträngda ögon kommer att leda till att stirra för länge på alla föremål, om det är en laptop skärm eller en TV-skärm. Optiker i allmänhet rekommendera att ta pauser från någon aktivitet som innebär att titta på en skärm av något slag för lång tid.


Previous:nothing Next:hur du gör din avgift nätadaptern på en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en Dell batteri
 • bidrag till datorutrustning
 • hur ta reda på vad CD-skivor fungerar på en dator
 • hur man installerar en HP laptop gångjärn
 • vad är ett SDHC-kort läsare?
 • hur du ansluter en SVGA dator till en HDMI-ingång
 • Hur man väljer en PCI Express hastigheter grafikkort
 • hur man fixar Windows runtime error 76
 • hur man konfigurerar en Media Center-fjärrkontroll
 • Lägga till en skrivare till datorn utan en disk