Dator > vad är ett SDHC-kort läsare?

 • vad är ett SDHC-kort läsare?


 • Secure Digital High Capacity (SDHC) kort är en typ av lagringsenhet som används i en mängd olika elektroniska apparater. SDHC-kort liknar äldre SD-kort och ersatte dem som branschstandard eftersom de håller mer data. Ett SDHC-kort läsare är helt enkelt en dator perifera används för att läsa SDHC-kort och överföra data till och från en enhet, vanligen en dator

  SDHC-kort

  För att korrekt förstå SDHC-kort läsare måste du förstå vad de läser. SDHC-kort är minneskort som ofta används i digitalkameror, mobiltelefoner, MP3-spelare, GPS-system och en del video spelsystem. Varierar i storlek från 4 GB till 32GB, SDHC kort använda filsystemet FAT32. Den fysiska storleken är densamma som den äldre SD-kort på 32 mm med 24mm men SDHC-kort kan inte läsas av SD kortläsare.

  SDHC kortläsare

  ett SDHC-kort läsare är ett datortillbehör, antingen yttre eller inre, som används för att läsa SDHC-kort. Till exempel, anta att du har tagit bilder med din digitalkamera och vill att de överförs till din dator. Om kameran använder ett SDHC-kort skulle du ta ut kortet från enheten och sätt in det i SDHC kortläsare. Datorn skulle läsa data och gör att du kan flytta, redigera eller ta bort befintliga data samtidigt tillåter dig att lägga nya filer på din SDHC-kort.

  Extern Kortläsare

  En extern kortläsare är en av de två variationer av SDHC-kort läsare. Om din dator inte har ett internt kortläsare kan du köpa en perifer som kommer att ansluta till datorn och låt den att läsa och interagera med SDHC-kort. Enheterna ansluts vanligtvis till datorn via en USB-port. Extern kortläsare varierar i storlek, hastighet och pris av tillverkaren men kan vara så billig som $ 5.

  Inre SDHC kortläsare

  Många datorer är utrustade med inbyggd SDHC-kort läsare, gör en yttre meningslöst. Om du använder en stationär dator din kortläsare kommer sannolikt att på framsidan av datorn torn. På bärbara datorer kortläsaren är vanligtvis på en av de båda sidorna men kan på baksidan av den bärbara datorn. Det kommer oftast bara vara lite öppna och kommer troligen att få texten nära så att du vet vilken typ av kort det kan läsa.

  Flera Kortläsare

  Bortsett från kortläsare som bara läser SDHC-format kort, det finns också läsare med förmågan att läsa flera kort format. Dessa kan komma till hands om du använder mer än en typ av kort eftersom du kan hantera sina data från samma perifera med en multipel kortläsare. De finns för samma pris som SDHC kortläsare och är oftast inte mycket större.


Previous:nothing Next:hur du tar bort en AC-uttaget från en bärbar dator moderkort

Relaterade artiklar


 • Hur du sätter en vhs till en DVD
 • hur du ändrar inställningarna fläkten på min laptop
 • hur till göra min skrivare tillgänglig för alla datorer på mitt trådlösa nätverk
 • hur du tar bort en virtuell värd konsol
 • hur man installerar en 2 gig RAM i en Compaq Presario
 • hur man återställer Epson chips
 • hur man installerar IDE & SATA-kablar
 • Hur man vet om en laptop batteri är dåligt
 • hur man använder en kortläsare och författare
 • hur du ställer in bärbara SATA-hårddiskar med bios