Dator > hemlagad patron rengöringslösning

 • hemlagad patron rengöringslösning


 • Ett av de mest irriterande aspekterna av att äga en bläckstråleskrivare är det faktum att skrivarpatroner kan täppa till med bläck. Det finns rengöringsmedel för att åtgärda problemet säljs i butiker för kontorsmaterial, men de kan vara dyra. Om du inte vill köpa en rengöringslösning från en butik, finns det några hemmagjord rengöringsmedel som du kan prova att rensa patroner till lägre kostnad

  Vatten

  En lösning av filtrerat vatten är det enklaste bläckpatronen rengöringsmedel tillgängliga. Denna process innebär helt enkelt blötläggning bläckpatronen i en skål full med varmt vatten. Kassetten placeras ansiktet ner i vattnet och får sitta över natten. Generellt detta blöt är nog för att rengöra patronen av någon igensatta munstyckena. Kassetten skall torkas av med en pappershandduk efter att avlägsnas från vattenlösning. Ersätta kassetten i skrivaren och kör huvudet rengöring igen. Kassetten bör köras normalt.

  Tvättsprit

  Ibland en bläckpatron kommer att ha ytterligare igensättningsproblem inte botas med endast vatten. I detta fall tvättsprit kan användas för att behandla problemet. I vissa fall bläck täppa under munstycket nivå. Det enklaste sättet att rengöra detta problem med en hemmagjord lösning är att suga en pappershandduk i tvättsprit. Vik hushållspapper i fjärdedelar. Blötlägg handduken i tvättsprit. Lägg den sida patronen munstycket upp på en plan yta. Lägg hushållspapper över ytan och tryck in i munstycket. Låt patronen och pappershandduk för att sitta över natten. På morgonen när du byter kassetten bör bläcket vara igång igen.

  Denaturerad etanol

  Om du inte har någon gnugga alkohol till hands, kan du använda en lösning av denaturerad etanol. Denaturerad etanol den alkohol som används i alkoholhaltiga drycker. Du kan antingen använda en tydlig alkohol, till exempel vodka eller Everclear, eller så kan du köpa denaturerad etanol på ett hem leverans butik. Typiskt köpt alkoholen i koncentrationer upp till 94 procent. Denna lösning kommer att finnas i avsnittet Rengöring av butiken. Använd samma metod med denaturerad alkohol som för tvättsprit. Fukta en pappersduk i lösningen och placera den över kassetten.

  Vatten och Denaturerad etanol

  Om ovanstående lösningar inte fungerar, så finns det en sista hemlagad lösning som du kan prova. Blanda lite denaturerad etanol i vatten i ungefär en 50/50 lösning. Följ den första metoden för rengöring för denna blandning. Detta kommer att ge renande kraft vatten med den utträdande befogenheter alkohol. Gnugga alkohol kommer inte fungera lika bra för det här steget eftersom det inte blandas med vatten samt denaturerad etanol.


Previous:nothing Next:hur du uppgraderar till 8x skrivhastighet DVD R-skivor

Relaterade artiklar


 • hur man använder en analog adapter för en linje in på en dator
 • hur man köper en ersättare stationär eller bärbar
 • hur man använder en bärbar dator uk i USA
 • hur man använder ett ATX-nätaggregat med ATX moderkort
 • Hur delar jag en USB-skrivare?
 • hur du ansluter en HP CP till TV
 • datorns tangentbord funktioner
 • hur man bygger en dator videoredigerare
 • typer av LCD-paneler
 • information om biometriska enheter