Dator > Nackdelen med en multi-core processor

 • Nackdelen med en multi-core processor


 • En multi-core processor är en processor dö som innehåller flera processorkärnor trådbundna ihop till en enda enhet. Detta är annorlunda än att ha flera processorer installerade i ett system. I det senare scenariot har varje separat processor en egen processor uttag och tillgång till en egen medel. I en multi-core processor system, sitter processorn i ett uttag och de resurser-till exempel LLCs, controllers minne och förhämtning hårdvara-delas mellan kärnorna

  Power Överväganden

  En multi-core processor körs snabbare än en enda processor. Följd, behöver den mer elkraft. Denna extra energi resulterar i ytterligare värme, vilket i sin tur ökar efterfrågan på datorns kylning arkitektur. Annan makt faktor är batteriet krav för multi-core processor bärbara datorer. En multi-core laptop behöver en mer kraftfullt batteri för att stödja snabbare chip under en längre tid.

  Speed

  En multi-core processor är inte likvärdig med samma antal separata processorer. Till exempel är en quad-core processor inte fyra gånger snabbare än en enda processor. Den faktiska hastigheten av en multi-core processor ligger någonstans mellan en single-core processor av samma typ, och flera processorer lika kärnan räknas. Exakt var den multi-core processor faller inom detta område beror på hastigheten för varje kärna och det totala antalet kärnor.

  Kostnad

  Multi-core processorer kostar mer än single-core motsvarigheter. Men eftersom de har vissa hårdvara resurser, multi-core processorer kostar oftast mindre än den sammanlagda kostnaden för samma antal av flera processorer

  tillgänglig programvara

  Regelbundna program kommer att köras på en multi-core processor. I själva verket kommer de att arbeta mer effektivt, särskilt i multitasking scenarier. Den stora nackdelen är att från och med 2010 finns det inte mycket programvara skriven för att ta verklig nytta av multi-core miljö. För att utnyttja kraften i en multi-core system, måste operativsystemet erkänna multi-threading, och mjukvaran ska skrivas med samtidig multi-threading Technology (SMT).

  Hårdvarukrav

  En multi-core processor måste ha rätt hårdvara för att erkänna och stödja det. Äldre datorsystem kanske inte är kompatibla med nyare teknik med flera kärnor, i dessa fall ett nytt moderkort krävs, en som är kompatibel med multi-core processor. Inköp av ett nytt moderkort kan också kräva inköp av andra nya hårdvara, beroende på moderkortets konfiguration.


Previous:nothing Next:hur man bygger ett hem system videoövervakningssystem med min pc

Relaterade artiklar


 • hur man återställer filer från en cd fritt
 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • inrätta ett hem kamera webbvideo
 • hur man installerar externa högtalare till datorn
 • hur man flasha BIOS i DOS
 • vad är bättre: Intel Pentium II eller Intel Dual-Core?
 • Hur man återskapar en USB flash-enhet tabellen File Allocation
 • Återskapa data från en kraschad hårddisk
 • hur du tar bort en Ricoh toneruppsamlingsflaska
 • information om biometriska enheter