Dator > Felsökningsverktyg för Mac

 • Felsökningsverktyg för Mac


 • Macintosh kan tippad som är lättare att använda än en Windows-baserad dator, men problem kan utvecklas med operativsystemet Mac OS X på ett sätt parallellkoppling en PC. Du kan felsöka din Mac hårddisk, minne och Nätverksanslutningar för att leta efter problem med hjälp av fritt nedladdningsbara program som kommer att samverka med Mac operativsystem. Felsökning din Mac kommer inte bara hjälpa dig att hålla den igång effektivt men kommer också att avgöra om några allvarliga frågor skymtar vid horisonten.

  Du behöver:.
  stjärnskruvmejsel

  Felsökning fel på Mac Start Up Hard Drive


  1
  Hämta en kostnadsfri Start. upp reparation program, till exempel Applejack programmet. Dubbelklicka på ikonen för programmet när den har laddats ned.
  2.
  Följ menykommandon att installera Starta reparera program i OS X operativsystem. Starta om datorn genom att gå till. "Fil", "System Services" och välja "Restart".
  3
  Håll ned "Kommando + S" för att få upp Start- upp reparera program på skärmen.
  4.
  Tryck på "A"-tangenten för att inleda auto-pilot program som kommer att kontrollera Mac start-hårddisk för diskfel och andra problem och rätta till dem.

  5.
  Tryck på R-knappen när programmet är textraden talar om att Mac start-hårddisk har kontrollerats och korrigerats. Vänta som Mac omstarter.

  Felsökning Memory


  1.
  Ladda ner en gratis Memory checker program, till exempel Rember programmet. Dubbelklicka på ikonen för programmet när det har hämtats.
  2.
  Dra Memory checker programmet till det fönster som visas på skrivbordet. Vänta som Memory checker program kopieras till skrivbordet.
  3.
  Dubbelklicka på ikonen för Memory checker program till starta den. Klicka på "OK" på det ursprungliga fönstret som visas som noterar alla minneschip installerat i Mac-dator.
  4.
  Klicka på "Alla" kryssrutan i den vänstra kolumnen i fönstret som visas på skärmen. Ange "1" i "Loop" kolumnen till höger om "Alla" kryssrutan. Klicka på Testa knappen längst ner på skärmen.
  5.
  Vänta som minnet checker program kontrollerar Mac minne. Klicka på "Skriv ut" knappen på "testresultat" fönster som visas på skärmen för att skriva ut en papperskopia av resultaten. Avsluta Memory checker-programmet. Byt ut alla datachip som är defekt.

  Felsökning Nätverksanslutningar


  1.
  Hämta en gratis Networks anslutning program, exempelvis Cocktail-programmet. Dubbelklicka på ikonen för programmet när det har hämtats.
  2.
  Dra anslutningsnätverken programmet ut genom fönstret som visas på skrivbordet. Vänta som anslutningsnätverken programmet kopieras till skrivbordet.
  3.
  Dubbelklicka på ikonen för nätverksanslutningen programmet att starta den. Klicka på fliken "Nätverk" på toppen av nätverksanslutning programmets huvudfönster.
  4.
  Klicka på "optimering" fliken längst upp i den nya fönstret som visas. Välj "Primära" från rullgardinsmenyn bredvid "Välj nätverksgränssnitt"-fliken.
  5.
  Välj "Standard" från rullgardinsmenyn bredvid o "Välj anslutningstyp"-fliken.
  6.
  Klicka på "Verkställ" längst ner i fönstret.
  7.
  Klicka på "System" fliken högst upp för nätverksanslutningen programmets huvudfönster. Klicka på "Scripts" fliken i fönstret som visas.
  8.
  Välj "All" från rullgardinsmenyn bredvid "Välj scripts" kolumnen. Klicka på "Run "eller" Start "-knappen längst ner i fönstret.
  9.
  Avsluta Nätverksanslutningar programmet när programmet har körts sitt manus. Starta om datorn

  tips och varningar


 • Gör en säkerhetskopia av din hårddisk innan du kör något av felsökningsverktyg -. Detta kommer att skydda dina data om en korruption på hårddisken inträffar.

Previous:nothing Next:hur man väljer rätt mediacenter HTPC

Relaterade artiklar


 • hur man byter CMOS-batteriet i en IBM Thinkpad i Series Laptop
 • hur man använder en analog adapter för en linje in på en dator
 • hur man fixar en enhet USB-skrivare som inte är erkända
 • Hur man väljer en widescreen dator lcd
 • SD hastighet förklaras
 • hur man installerar en IDE till SATA omvandlare
 • hur man byter en fixeringsenhet på en HP LaserJet 2300
 • hur man installerar en DVD-enhet på en Dell dator S310
 • hur ta reda på min pc: s specifikationer
 • Hur konvertera hårddiskar till NTFS från FAT32