Dator > hur man skriver och radera ett chip flashminne

  • hur man skriver och radera ett chip flashminne


  • Flash-minnet gör PC och Mac-användare att snabbt backa upp data för läggas fil skydd och bärbarhet. Flash-kort, SD-kort och Memory Stick arbete alla på samma sätt, med olika portar för att ansluta till datorn. Skriva och radera data på en flash-minnet är lätt att göra, även om du har liten eller ingen erfarenhet av att arbeta med datorer. Kom ihåg att den mängd data som kan lagras på ett flashminne enhet beror på hur mycket lagringskapacitet enheten har

    Skriva


    1.
    Anslut-minne till din dator. USB-minnen ansluts via en USB-port, SD-kort ansluta med en SD-kortplats och Memory Sticks ansluta via ett Memory Stick-port. Om datorn saknar ett SD-eller Memory Stick-port, USB-adaptrar finns för att göra detta möjligt. Datorn känner automatiskt igen enheten vid isättning.
    2.
    öppna enheten. Om du använder Windows, klicka på knappen "Start" på skrivbordet Aktivitetsfältet, sedan Min dator /Dator för att hitta enheten. Om du använder Mac, visas enheten direkt på skrivbordet. Dubbelklicka på enheten för att öppna och utforska dess innehåll.
    3.
    Lägg till filer och mappar till den enheten. Bläddra din dator för att hitta de filer du vill lägga till, klicka och dra dem i enheten ikon, eller fönster (som du öppnade detta i steg 2). Om du använder Microsoft Windows, kan du högerklicka på valda filer, för muspekaren över "Skicka till" och välja den enhet från förteckningen. Markera flera filer genom att hålla "Ctrl" samtidigt som du klickar. Markera alla filer i en mapp genom att trycka "Ctrl" + A.
    4.
    Ta ut enheten från datorn. Om du använder Windows kan du titta på anmälan i Aktivitetsfältet till extern maskinvara-ikonen (ser ut som en USB-kontakt). Öppna denna och välja att säkert mata ut enheten. Om du använder Mac, helt enkelt dra ikonen för enheten till papperskorgen för att mata ut media.

    Radera


    1.
    Anslut-minne till datorn .
    2.
    öppna enheten.
    3.
    Radera innehållet från enheten genom att klicka och dra den till återvinning eller papperskorgen på din dator. Om du använder Windows, kan du också klicka filer som ska raderas och tryck på "Delete"-tangenten för att ta bort dem från enheten.
    4.
    Ta ut enheten från datorn. Om du använder Windows kan du titta på anmälan i Aktivitetsfältet för extern hårdvara ikonen (ser ut som en USB-kontakt). Öppna denna och välja att säkert mata ut enheten. Om du använder Mac, helt enkelt dra ikonen för enheten till papperskorgen för att mata ut media.

    Tips och varningar


    aldrig
  • bort någon enhet flash-minne från din datorn medan den är i bruk. Detta kan förstöra data på enheten.

Previous:nothing Next:hur Flash BIOS med hjälp av en USB-enhet





Relaterade artiklar


  • hur man håller en bärbar dator från överhettning
  • hur man installerar en HP Deskjet F300
  • Hur kan jag göra min cd nära författare facket?
  • hur du lägger till RAM-minne i Windows XP installera
  • Felsökning av en HP PC setup
  • hur du ändrar mängden hårddiskutrymme
  • hur att fylla dina använda bläckpatroner
  • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
  • fördelar och nackdelar med RFID
  • hur man ansluter en Sony Vaio laptop till en tv