Dator > Skillnaden mellan en trådlös router & en USB-adapter

 • Skillnaden mellan en trådlös router & en USB-adapter


 • Trådlösa routrar och USB-adaptrar är gemensamma delar av nätverksutrustning, men de tjänar mycket olika syften. Att till fullo förstå deras respektive användningsområden, är det bäst att ha en elementär grundstötning i den grundläggande arbetet i ett nätverk

  routrar

  Det mest grundläggande sättet att ansluta en dator till Internet är att ansluta den direkt till ett modem, som i sin tur ansluten till en signalkälla --- en telefon-eller DSL-linje, till exempel. Ansluta flera datorer till samma Internet Service Provider (ISP), kräver dock en router. Flera datorer kan ansluta till denna router, så att de inte bara prata med varandra (bilda ett lokalt nätverk eller LAN), men att dela en enda modem ansluten till en Internetleverantör. Eftersom routrar stå mellan ett LAN och dess anslutning till Internet, har de också säkerhetsapplikationer.

  Trådlös router

  Precis som en trådbunden router, kopplar en trådlös router till Internet via ett modem och tillåter flera datorer att dela signalen. Skillnaden är att datorer inte behöver vara ansluten till en trådlös router med en telefonkabel --- routern kommunicerar med det lokala nätverket via en radiosignal som kallas Wi-Fi. Detta gör att datorer i nätverket som ska flyttas runt och för auktoriserade datorer inte på nätverket att ansluta till nätverket snabbt och utan behov av en kabel.

  Trådlösa adaptrar

  En trådlös adapter kan anslutas till en enda dator att medge att datorn kan kommunicera med trådlösa nätverk. Adaptern sänder och tar emot data på en Wi-Fi frekvens och kan ansluta datorn till ett trådlöst nätverk i området (förutsatt att användaren känner till nätverkets säkerhetsnyckel, om sådana finns). Många nyare datorer har trådlösa nätverkskort inbyggt i dem direkt. På bärbara datorer, externa trådlösa adaptrar kommer ofta i form av bärbara kort, som du ansluter till datorns kortläsare, på skrivbord, kan de kretskort som måste anslutas till en PCI-kortplats i datorn som ett grafikkort eller ljudkort eller --- oftare --- USB adaptrar.

  USB Wireless Adapter

  trådlös USB-adaptrar är i allmänhet små enheter som ansluter till en av datorns USB-portar. (De är ofta kallade "donglar" --- ett samlingsnamn för alla små plug-and-play del av maskinvaran. ) De adaptrar är särskilt populära i stationära datorer, där man är mycket enklare att installera, ta bort och felsöka än PCI-adaptrar, men deras ringa storlek och avsaknaden av en extern antenn kan göra dem mindre tillförlitliga på att plocka upp svagare Wi-Fi signaler, och användare vars datorer inte har många USB-portar kan vara ovilliga att ge en upp

  hur alla Detta

  För att installera ett trådlöst nätverk i ditt hem behöver du tre olika bitar av hårdvara. modem , en trådlös router och en trådlös adapter för varje dator i nätverket. Routrar och adaptrar, då är mycket olika. Adaptrar kräver minimal installation (framför allt USB-adaptrar som är avsedda att fungera så fort du ansluter dem i), medan router setup kräver en god mängd av tekniskt arbete, särskilt när det gäller nätsäkerhet.


Previous:nothing Next:hur man använder en bärbar dator batteri

Relaterade artiklar


 • hur man återställa raderade filer format
 • Felsökning lägger till en skrivare till en Dell-dator
 • hur du köper en stor dator till rätt pris
 • hur man ansluter ett modem Belkin
 • felsökning av en bärbar dator strömförsörjning
 • hur du lägger till RAM-minne i Windows XP installera
 • hur du installerar IEEE 1394-kort
 • hur man fixar döda laptop batterier
 • hur man fyller dell skrivare bläckpatroner
 • hur man läser format från en flash-enhet