Dator > information om biometriska enheter

 • information om biometriska enheter


 • Biometriska är en kombination av två grekiska ord, "bio" och "statistik", vilket bokstavligen betyder mätning av livet. Den utrustning som bygger på denna princip kallas biometriska enheter och används för många användningsområden. Dessa enheter är i allmänhet används för att identifiera en individ. De mäter olika fysiologiska egenskaper för en person som hans fingeravtryck, ögats näthinna och ansikte och kan programmeras att lära förvärvade egenskaper som handstil och andra utmärkande egenskaper

  Historia

  Biometri är inte ett nytt koncept. Det har använts på olika sätt i tusentals år. Tumme intryck används som ett sätt att identifiera en person eftersom inga två fingeravtryck är likartade. Detta genombrott i straffrättsliga vetenskap kom under den 19: e talet då forskarna kunde använda biometri för att fånga brottslingar genom att identifiera deras fingeravtryck.

  Kommersiell användning av biometriska enheter började inte förrän på 70-talet då det var anställd att begränsa otillåten tillgång till byggnader. Användningen av biometriska uppgifter har sedan varit på uppåtgående i säkerhets-och identifikation.

  Betydelse

  Biometriska enheter har blivit föremål av yttersta vikt i säkerhet i offentliga lokaler. Organisationer förlitar sig även på enheter tumavtryck för att hantera de anställdas närvaro och underhålla sina data. Biometriska enheter identifiera och verifiera en individ. Lösenord eller koder stift kan glömt eller tappat bort, men ändå identifieras genom en fysiologisk egenskap är en idiotsäker säkerhet och kontroll metod.

  Olika Biometrics Technologies

  Biometriska uppgifter samlas in i ett antal olika sätt, och ett biometriskt system kan matas med tillsats drag. Vanligt använda biometriska definitioner inkluderar fingeravtryck analys, ansiktsigenkänning-funktionen erkännande, iris och näthinnan verifiering och DNA-analys för att fastställa genetiska drag. Dessa kallas fysisk biometri, medan ett system skulle kunna anpassas till beteendevetenskaplig biometri som tal, handstil och namnteckning.

  Mäta resultat av biometriska tekniker Systems

  Det kan finnas en gräns som fastställs för utvärdering biometriska system. De olika utgångslägen för utförandet av ett biometriskt system kan innehålla felaktiga spillkvot, crossover och falsk acceptans rate, verifiering tid och graden av inskrivning misslyckande.

  Näringsliv Överklagande

  Använda biometrik enheter är ett mycket säkrare alternativ än traditionella metoder kontroll, eftersom de biometriska parametrar kommer sannolikt inte att bli stulna eller förfalskade. Biometriska system levererar sinnesfrid, eftersom de ger alternativ till lösenord och stift. De ersätter också användningen av autentisering kort.

  missbrukar

  Biometriska uppgifter utgör en moralisk fråga om huruvida ett företag ska ha finger avtryck, palm geometri och DNA-analys av dess anställda. Dessa data kan vara farligt för den anställde, om läckt ut, eftersom det kan användas i många brottslig verksamhet och bedrägeri.

  Men användningen av biometri är definitivt på uppgång, och som med all teknik, den har sina för-och nackdelar som är diskutabel, men ett område där alla är överens om är den enorma nyttan av biometriska enheter, eftersom fler och fler människor drar nytta av dem.


Previous:nothing Next:Skillnaden mellan Core 2 & quad core

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en strömkabel
 • hur man kan ansluta datorer till tv-skärmar
 • om macbook efi
 • hur man fyller bläck Canon skrivare
 • hur du ändrar inställningarna fläkten på min laptop
 • hur man hittar ut sidan avkastningen av skrivare bläckpatroner
 • fördelar och nackdelar med RFID
 • hur man använder en CASIO EZ-etikettskrivare
 • topprankade renoverade tonerkassetter
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till två bärbara datorer