Dator > typer av RAM slots

 • typer av RAM slots


 • Random Access Memory (RAM) fungerar som tillfällig datalagring för centralenheten (CPU). Gemensamma instruktioner lagras i RAM-minnet och kan hämtas på något för att påskynda processer. Utvecklingen av RAM-teknik har resulterat i en mängd av minnesmoduler. Med varje ny typ av minne, ett nytt modulplatser var avsedda för moderkort för att dra nytta av den senaste typer av RAM.

  SIMM

  En inline memory modules (SIMM) var standard typ av RAM-modul som används under 1980 och 1990. Modulerna var allmänt tillgänglig i 30-pin och 72-pin modeller med 64-pin modeller som används i egenutvecklade system. 30-stifts SIMM fanns i 256 KB (kilobyte), 1 MB (megabyte), 4 MB och 16 MB kapacitet medan större antal stift får 72-pin moduler för att lagra mellan 1 MB och 128 MB data. Den senare minnesmoduler hade en 32-bitars data väg, så SIMMs identiska kapaciteten installeras i par för att synkronisera med processorer med 64-bitars data stigar.

  Pins

  Termen "pin" användes för att beskriva nål-liknande kontaktpunkterna i början av moduler. Den ursprungliga stift ofta bröt eller böjdes under installationen, så de ersattes med mer varaktiga platt kontakta tallrikar.

  SIMM Slots

  minnesmodulfacket för SIMM RAM kom i varierande storlekar beroende på antalet stift var det tänkt att få. 30-stifts slots var kortare och normalt används i bärbara datorer, medan en 64-pin och 72-pin slots hittades på skrivbordet moderkort. SIMM RAM måste installerats i en vinkel och sköt upprätt på plats. Det fanns en skåra på båda ändarna av minnesmodulen som klippt av armarna på motsatta ändar av facket.

  DIMM

  Dual In-line minnesmoduler (DIMM) är standard typ av RAM som används i moderna datorer. Den "dubbla" del av namnet kommer från olika elektriska kontaktpunkter utformade på båda sidor av modulen. DIMM-moduler är utformade så att för 64-bitars data stigar och därmed, till skillnad från SIMM, inte behöver installeras i par. De många kontaktpunkter och det större antalet stift (mellan 72 och 240) att datorer med DIMM ha större minneskapacitet och snabbare åtkomsttid än datorer med Simms.

  DIMM-platser

  Precis som med modulplatser för Simms platser för DIMM-moduler funktionen klipp på motsatta sidor för att hålla minnet modulen på plats. Till skillnad från SIMM tider, DIMM-platser möjliggöra raka överförts installation av minnesmoduler. Moduler kan pressas rakt in i springan och klippt på plats. Eftersom det finns en mängd olika stift storlekar för DIMM-moduler, facken också varierar i storlek.

  RIMM

  Rambus inline memory modules (RIMM) var Kalifornien-baserade företaget Rambus svar på Simms och DIMM-moduler. RIMM featured snabbare klockcykler och större bandbredd än Simms och tidig DIMM, men led av latency, överhettning och höga produktionskostnader. Också vilja Simms hade RIMM att installeras i par. Ankomsten av dubbel sats synkron dynamic random access memory (DDR SDRAM) DIMM-moduler med mycket större bandbredd och klockhastigheter cykeln samtidigt som den är kostnadseffektiv småningom knackade RIMM utanför tävling.

  RIMM-kortplatser

  modulplatser för RIMM var fysiskt liknar DIMM-platser och modulerna monteras på samma sätt. Dock hade varje plats på bordet för att hålla en RIMM-krets för att bilda en fungerande minnesbank. Om en dator hade tre modulplatser, hade en dummy modulen blir beordrade då installeras för att slutföra minnesbank. Om ett par SIMM kunde fungera i en tre-plats moderkort, RIMM kunde inte.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:färgsublimering vs bläckstråleskrivare

Relaterade artiklar


 • hur du säkerhetskopierar data på en Sony Vaio
 • hur man uppgraderar processorhastighet för en Dell Inspiron 1100
 • instruktioner för att installera en HP-skrivare
 • hur man installerar en HP PSC 950xi fax
 • hur man gör skyltar med tangentbordet
 • hur man skriver ut cd-etiketter gratis
 • hur man installerar en HP C3100 skrivare manuellt
 • hur man hittar grafikkort för att installera en drivrutin
 • hur man använder M-Audio USB
 • hur man återställer knappen bläckpatronen på en Lexmark X1150