Dator > kommer extra minne påskynda min pc?

 • kommer extra minne påskynda min pc?


 • Om du har en långsam dator, vet du hur frustrerande det kan bli att göra även de mest vanliga uppgifter, till exempel kontrollera e-post eller visa foton. Det finns många orsaker och problem som gör en dator springa långsam, är en av de största och har inte tillräckligt med minne. Minne, RAM, spelar en stor roll i hur snabbt din dator kan köra

  Vad är RAM?

  RAM är en förkortning för Random Access Memory, som är den viktigaste komponenten datorn använder när du kör olika program. När du öppnar ett program, är det tas från dess vilande tillstånd på din hårddisk och öppnas och rusade av ditt RAM. Ju fler program du har öppna vid varje given tidpunkt, desto mer RAM-minne du kommer att behöva hålla alla dessa program körs.

  Så väljer du rätt RAM

  Innan uppgradering, är det viktigt att räkna ut hur mycket och vilken typ av RAM-minne du har. Du kan hitta denna information i "System"-fliken i kontrollpanelen i Windows XP. I Vista kan du bara gå till "Start" och sedan högerklicka "Dator" och klicka på "Egenskaper". Skärmen som kommer upp kommer att lista ett gäng av dina datorer specifikationer, inklusive ditt RAM. Ta del av detta eftersom du kommer att behöva komma ihåg vilken typ och mängd du redan har för kompatibilitetsproblem.

  Bestämma dina behov

  Enligt Microsoft mängden RAM du behöver beror på ditt operativsystem och hur du använder din dator. De föreslår mellan 512 MB till 1 GB RAM om du brukar använda datorn för att surfa på webben och e-post. Microsoft säger att om du spelar spel redigera bilder eller använda många applikationer och program samtidigt kommer du att ha mer än 1 GB RAM.

  USB-minnen och Vista

  Enligt WebUser. co. uk, du enkelt kan installera mer minne med en USB-flash-enhet om du använder Windows Vista. Vista-funktioner ett alternativ kallat ReadyBoost som använder flash-enheten som extra RAM. Med ReadyBoost kan du ange hur mycket av den enhet du vill att användas som minne. Detta är praktiskt eftersom du kan enkelt koppla in den när det behövs och dra ut kontakten när du inte använda RAM. Dessutom kan du också att kunna använda din flash-enhet att lagra filer i utrymme som inte används för RAM.

  Andra uppgraderingar

  När du uppgraderar RAM-minnet kommer att hjälpa din dators hastighet i vissa aspekter, kommer den inte lösa alla dina hastighet problem. Det finns andra komponenter överväga att uppgradera om snabbar upp din dator är ditt mål. Din CPU, grafikkort, grafikacceleratorn och hårddisk typ och storlek, bland andra komponenter, alla har en inverkan på dina datorer totala hastighet och prestanda.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Intel Core-processor familj Roundup

Relaterade artiklar


 • hur du kopierar en data-cd till en hårddisk
 • hur man installerar en bin fil till en diskettenhet
 • hur du låser en extern hårddisk
 • hur man kan jämföra HP-dator specs
 • hur isär datorn Platters
 • användningsområden för bärbara datorer
 • hur man kan återställa en dator till fabriksinställningarna
 • hur man skriver ut en etikett direkt på en CD
 • hur man läser ett SD-minneskort på en Dell D630
 • hur man fyller en Samsung ml2010 med toner