Dator > hur man jämförelse handla en dator

 • hur man jämförelse handla en dator


 • Att vara nöjd och bekväm med din dator innebär att du kan njuta ökad produktivitet, speciellt om du är en daglig datoranvändare för arbete eller skola. Därför jämföra datorer och välja den rätta är avgörande. Även om varje system är olika är en sak att komma ihåg att många dator märken producera samma typer av datorer som innehåller samma eller liknande interna komponenter. Detta kan vara viktigt när man jämför priserna för dessa särskilt märke modeller
  1.
  Igenom tre stora datorn kategorier av stationära datorer, bärbara datorer och netbooks. Gör en pro och con lista över fördelar och nackdelar med varje typ av dator. Bestäm om du vill använda en stationär eller om det finns mer fördelar med att äga en stationär ersättare laptop. Fundera på om du behöver rörlighet i datorn, eftersom detta är vad en bärbar dator ger, eller om du kommer att hålla din dator på ett ställe i ditt hus. Fatta ett beslut om vilken typ av dator du köper.
  2.
  Välj den typ av operativsystem du vill för din dator. När man jämför Windows och Mac operativsystem-de två primära användargränssnitten tillgängliga-tänk om varje i termer av användarvänlighet och vad du redan är bekant med. Programvara finns för att lägga en "Windows" miljö på en Mac, vilket gör övergången lättare för aktuella Microsoft Windows-användare.
  3.
  Jämför datorer i termer av systemet processorn. De flesta datorer för allmänt, dagligt bruk kommer med en enda processor. Avancerade system, både bärbara och stationära datorer, innehåller ibland dual-eller quad-processorer att göra systemet mer effektivt. Vill du använda systemet främst för allmän ordbehandling och Internet-verksamhet surfa? Eller är du med hög grafik spel, ladda ner och bränna multimedia filer och använda andra avancerade, kraftfulla programvara. Besluta om en enda eller flera-core processor utifrån dina behov.
  4.
  Tittar på mängden hårddiskutrymme varje datasystem innehåller. Välj den som innehåller tillräckligt hårddisk så att du har extra utrymme efter fylla den med önskat program och applikationer. De flesta nyare datorsystem idag, med undantag för netbooks, brukar komma med ett minimum av 120 och 160 gigabyte hårddiskutrymme, vilket överstiger det utrymme den genomsnittliga datoranvändare behov. Men de som vill lagra tusentals låtar och videofiler eller använda specialitet program som tar upp plats kanske vill välja minst två gånger det beloppet.
  5.
  Granska varje system som bygger på hur mycket RAM-minne (RAM) det innehar. Bestäm hur mycket RAM du behöver baserat på hur många applikationer och program du kör samtidigt. Jämför mängden RAM-minne i datorn håller med den mängd hårddiskutrymme och typ av processor det innehåller. En dator som har gott om utrymme på hårddisken utöver en multi-core processor kanske inte behöver mer än 1 gigabyte RAM som systemet redan fungerar effektivt.
  6.
  Jämför datorer i fråga om andra detaljer, såsom grafikkort och högtalare. Gaming användare behöver ofta kraftfulla, dedikerade grafikkort inbyggt i systemet. Ljud alternativ, till exempel inbyggda högtalare datorskärm, hålla dig från att göra en separat köp för mer hårdvara.
  7.
  Jämföra priser för varje datasystem. Titta på datorn priser på flera butiker och leverantörer dator. Fatta beslut om vilket system som ger bästa värde för pris baserat på dina behov och önskemål för en dator.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man återställer CANON IP4200 fel Tryckfärgsavfall

Relaterade artiklar


 • felsökning av en blända microSD kortläsare
 • hur man gör en bootbar usb med Ubuntu 8.10
 • macbook information
 • Hur man överför från en dator till Smart Media
 • hur man gör en musik-fil med din egen mikrofon
 • saker du kan göra med en gammal laptop moderkort
 • hur man lär sig om ett tangentbord
 • hur man skapar och format en startdiskett
 • hur du uppgraderar mitt moderkort processor
 • dockning station utseende