Dator > hur man installerar en gateway router med modem för arbete

 • hur man installerar en gateway router med modem för arbete


 • Gateway är en välkänd leverantör av datorer och kringutrustning för datorer, som hårddiskar, trådlösa kort och nätverk hårdvara. Gateway har två olika routrar, 802. 11b och 802. 11g trådlösa routrar, tillgängliga för konsumenter, som båda kan ställas in på samma sätt. Bäst av allt, att inrätta en Gateway router är inte så svårt

  Du behöver:.
  Arbeta bredbandsmodem
  . Ethernet-kablar.
  Dator (er) med ledig Ethernet-port.

  Ställa in Hardware


  1.
  Stäng av datorn och bredbandsmodemet, plugg sedan Ethernet-kabel i datorns ledig Ethernet-port. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till porten "LAN-1" på baksidan av routern.
  2.
  Ansluta en andra Ethernet-kabel i "output"-porten på baksidan av bredbandsmodem, och den andra änden till porten "WAN-anslutning" på baksidan av routern.
  3.
  Anslut nätsladden till routern, koppla sedan in sladden till en fri eluttag. Routern kommer nu att gå på, och du bör se de två gröna lysdioden lyser lyser på framsidan av routern.
  4.
  Sätt på ditt bredbandsmodem och din dator. Vänta tills routern har upprättat en anslutning till bredbandsmodemet.

  Konfigurera Dator (er)


  1.
  Klicka på "Start" och komma åt kontrollpanelen på din dator. Därifrån öppnar "Nätverksanslutningar" fönster genom att dubbelklicka på lämplig ikon.
  2.
  Välj "Local Area Network"-anslutning och tryck på "Enter". Detta kommer att öppna upp ett nytt dialogfönster.
  3.
  Klicka på knappen "Egenskaper". När egenskaper öppnas, hitta "Internet Protocol (TCP /IP)" i rullmenyn högst upp. Markera den och klicka sedan på "Egenskaper".
  4.
  Klicka på "Erhåll IP-adress automatiskt" kryssrutan om den inte redan är valt, så se till att "Erhåll DNS-servern automatiskt" rutan är också markerad. När det är klart, avsluta dialogrutorna.
  5.
  Upprepa dessa steg för varje dator du vill lägga till routern.

  Konfigurera routern


  1.
  Starta din favorit webbläsare och skriv "192. 168. 1. 1" i adressfältet. Datorn kommer nu att be dig skriva in ditt användarnamn och lösenord för routern. Om du har erhållit ett unikt användarnamn och lösenord, skriv in dem nu. Annars skriver du "admin" i båda fälten och tryck på "OK". Då kommer du till routerns setup-sida.
  2.
  Klicka på "Setup Wizard" i den vänstra delen av skärmen för att starta routerns installationen.

  3.
  Klicka på det alternativ som avser den typ av anslutning du har (om du har ett DSL-modem du skulle välja "DSL" alternativet) och klicka sedan på "Next. "Beroende på vilken typ av anslutning du har angett, kommer installationen att be dig om ytterligare information. Föra in den informationen och klicka på" Nästa ".
  4.
  Klicka på alternativet som motsvarar hur ISP hanterar din dators IP-adress. Om ISP tilldelar dig en ny IP-adress varje gång du ansluter, välj "Dynamic" alternativet. Om de ger dig en statisk adress, välj "Static" och skriv in IP adressen för dig. Klicka på "Nästa" när du är klar.
  5.
  Aktivera funktionen "Testa Internet-anslutning" kryssrutan och klicka sedan på knappen "Slutför". Din router kommer nu att se till att installationen utförts korrekt genom att testa Internetanslutningen. När detta är klar, din router är redo att användas av ditt kontor datorer. Anslut bara varje dator på baksidan av routern med en Ethernet-kabel.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Hur man använder en Dynex HDTV som en datorskärm

Relaterade artiklar


 • hur man kommer åt systemets BIOS med ett ASUS moderkort
 • instruktionerna för att ansluta visa Apple Cinema till en digitalkamera
 • fördelarna med mobila skrivare
 • diy felsökning och FAQ för en DLP-projektor
 • hur man installerar en HP Deskjet F4280 i Xandros Linux
 • hur man ansluter HP laptop tv s-video
 • hur man installerar hårddiskar på Dells stationära datorer
 • hur man skriver ut etikettark
 • hur man återställer & fylla HP 56 patroner
 • hur man installerar en HP PSC 750 skrivare