Dator > hur du uppgraderar hårddisken på en Dell OptiPlex gx260

 • hur du uppgraderar hårddisken på en Dell OptiPlex gx260


 • Under livet av Dell GX260 dator, kan det bli nödvändigt att ersätta eller uppgradera hårddisken. Du kan behöva mer utrymme eller den befintliga enheten kan gå illa. På att uppgradera hårddisken på en Dell GX260 kan uppnås genom att de flesta människor med begränsad hårdvara kunskap. Processen tar cirka 15 minuter beroende på din komfort nivå om hårdvara och kringutrustning

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Antistatarmband.


  1.
  Bort strömsladden från baksidan av datorn. Detta är den svarta, tjocka kabeln från strömkällan till datorns nätaggregat.
  2.
  Jorda dig själv genom att röra vid något metallföremål. Du kan också jorda dig genom att bära en jordad rem som går runt handleden med en sladd som är knutna till något av metall. Detta kommer att hålla dig jordad under hela processen. Jordning förhindrar statisk urladdning, vilket kan skada känsliga datorkomponenter.
  3.
  Öppna fallet. Detta ärende kommer att ha en snabb-spärren som inte kräver verktyg. Enkelt Skjut spärren på baksidan att öppna en sidopanelen att exponera insidan av datorn.
  4.
  Bryt strömmen från hårddisken. På baksidan av hårddisken, kommer du att se en flerfärgad kabel med en vit kontakt ansluten till enheten. Ta bort kontakten genom att gripa båda sidorna av den vita kontakten och vickar det är gratis.
  5.
  Koppla bort datakabeln från hårddisken. Bredvid strömkabel du tog bort, kommer du att se en grå bandkabel med svart, plast-kontakt. Ta bort den här kabeln från baksidan av enheten genom att dra ur plast-kontakten.
  6.
  Ta ut enheten från chassit. Hårddisken kommer att monteras inuti sin bur med två gröna spakarna. Pressa de två spakar och skjut enheten från buren.
  7.
  Ta bort fästet från den befintliga enheten och fäst den nya enheten. Detta fäste är ansluten till enheten genom liten maskin skruvar. Samma skruvar kan återanvändas att bifoga det till den nya enheten.
  8.
  Installera den nya enheten i enhetshölje. Skjut in den nya enheten i samma slot den gamla enheten togs bort från. Den gröna flikarna låses på plats och säkra enheten.
  9.
  Anslut datakabeln till den nya enheten. Flatkabeln som togs bort tidigare kommer att anslutas till den nya enheten. Frekvensomriktaren har en plats i ena sidan av anslutningen området och flatkabeln har en skåra på sin plast kontakten. Spåret på flatkabeln kommer att radas upp med facket på hårddiskar kontakten. Detta hjälper att du har kabeln vänd åt rätt håll innan du försöker tvinga anslutning av flatkabeln till hårddisken.
  10.
  Anslut strömkabeln till enheten. Eluttaget på enheten är formad på ett sätt där strömkontakten kan bara anslutas till det i en riktning.
  11.
  Stäng ärendet genom att ersätta panelen tog bort tidigare. Panelen kommer snäpper på plats med hjälp av snabb-spärren.
  12.
  Återanslut nätsladden bort tidigare. Även detta är ansluten till strömförsörjningen på baksidan av datorn.

  Tips och varningar


 • All information som du hade på den gamla enheten inte längre tillgängliga. Det är en bra idé att säkerhetskopiera allt du vill använda på den nya enheten. Du kan spara den på CD-ROM, USB-minne eller annat lagringsmedia att kopiera till den nya enheten vid ett senare tillfälle.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man skriver ut på en Xerox 8500 AS400

Relaterade artiklar


 • hur man byter min tangentbordslayout till Dvorak
 • riktningar för att ändra en lcd ljus i en bärbar dator
 • den bästa scanner inställningarna för fotografering
 • hur man uppgraderar en CPU på en PC moderkort
 • hur man känner igen en tom DVD-R
 • hur man rensar en Epson CX5400 skrivhuvud
 • Hur får man en QuickCam 9000 mikrofon för att arbeta i Yahoo Messenger
 • användning av datorchip
 • Hur konvertera en mp3 till en ljud-CD på en Mac
 • hur man gör en Bluetooth-antenn