Dator > hur du installerar ett nytt nätaggregat i en stationär PC

 • hur du installerar ett nytt nätaggregat i en stationär PC


 • I vissa fall kan prestanda en dator direkt kopplad till elnätet. Om strömmen inte leverera tillräckligt med ström för att möta datorns krav, kan datorn köra trögt, med dåliga resultat, eller kanske inte alls. Ibland kan en döende eller inte strömförsörjning kan behöva bytas ut, eller du kanske bara vill uppgradera för bättre prestanda

  Du behöver:. .
  En stationär dator
  En ny eller byta strömförsörjningsenhet som är kompatibel med datorn.
  .
  En skruvmejsel.


  1.
  Koppla bort alla elektroniska sladdar som är anslutna till datorn. Inte vid något tillfälle under installationen bör alla sladdar vara anslutna till datorn. Ta bort skruvarna som håller det gäller datorns hölje, och ta av locket fallet.
  2.
  Leta reda på datorns nätaggregat boxen, som ser ut som en stor låda ur vilken en bunt trådar löpa och ansluter till nätsladden uttaget på utsidan av datorns hölje. Koppla ur kablarna från den interna enheter som är anslutna till den. Var försiktig så att inte någon av de känsliga styrkort eller enheter i datorn, och vara säker på att komma ihåg-skriv ner det om du behöver-vilka enheter kommer att behöva återansluta till det nya nätaggregatet när du slutför installationen.
  3.
  Skruva av strömförsörjning från insidan av datorlådan och ta bort den. Kontrollera den ursprungliga strömförsörjningen röda spänningsomkopplaren för rätt inställningen. Det bör läsa 120 eller 240 om du bor inom USA. Bekräfta inställningen som rätt spänning för eluttagen. Se till att din nya nätaggregat blir inställd på rätt spänning innan du installerar det. Om det inte kan ställas till rätt spänning, fortsätt inte med installationen eller så kan du skada datorn. Returnera nya nätaggregat och köpa en som är kompatibel med spänning.
  4.
  Installera det nya nätaggregatet, sätt tillbaka skruvarna som ska hålla den på rätt plats inuti datorn . Sätt tillbaka strömkablar som kommer från det nya nätaggregatet till de enheter som var anslutna till den gamla strömkällan. Se till att alla dessa anslutningar är ordentligt på plats innan du sätter på datorn igen.
  5.
  Sätt tillbaka kablarna datorkraft och alla sladdar som är anslutna till datorn under normal drift, men stänger inte av datorn fallet ännu. Håll händerna borta från insidan av datorns hölje som du bifogar nätsladdar och kringutrustning.
  6.
  Slå på datorn och titta på datorns prestanda utan att röra något inuti. Har alla datorfläktar fungera normalt? Har datorn fungerar lika bra eller bättre än tidigare? Om du känner att datorn beter sig normalt och du inte stöter på några problem, stänga av datorn, ta bort alla nätsladdar och kringutrustningskablar gång och stäng av datorn fallet. Sedan tillbaka nätsladdar och perifera kablar och börja använda datorn.
  7.
  Söka efter fel om du stött på några problem att starta datorn eller om det inte skulle börja alls, koppla ur alla nätsladdar och kablar dator som är ansluten till datorn och titta inuti. Kontrollera att du anslutit alla korrekta strömkablar inuti datorn ordentligt och inte missa något. Om du har bekräftat detta och datorn fortfarande inte startar eller fungerar normalt, ring din dator tillverkaren eller en professionell dator verkstad för att få hjälp slutföra installationen.

  tips och varningar


 • Se till att du hålla reda på vilka enheter som ansluter till elkablar inuti datorn, och inte missa någon när du installerar den nya strömförsörjning. Grafikkort, moderkort, drivrutiner disk och andra enheter kan behöva vara ansluten till en strömkabel för att fungera korrekt eller inte alls.
 • Se till att du har valt ett nätaggregat kompatibel med datorn. Vissa strömförsörjningsenheter har olika kedjenitar än andra, och om du har funderingar som du kan ha valt en strömförsörjning inte är kompatibel med din dator måste du kontakta datortillverkaren eller en professionell dator verkstad för hjälp.
 • Rör aldrig, göra justeringar eller hantera det inre av en dator medan alla strömförande kablar och kringutrustning kablar är anslutna till den. Elektrisk ström kan leda till.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:fördelarna med bärbara datorer framför stationära datorer

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Lexmark Z600 skrivare utan en cd
 • användning av DC strömkälla
 • hur man får klara Högkvalitetsbilder på en HP-skrivare
 • hur du formaterar en Dell Inspiron 9300
 • hur man öppnar min DVD-RW på en bärbar dator
 • hur man installerar minne i en Power Mac G4 med dubbla 533
 • top stationär PC tillverkare
 • jämförelse av laser & bläckstråleskrivare
 • Felsökning video KWorld usb
 • hur du uppdaterar video drivrutiner i Windows XP