Dator > hur du installerar en Lite-On DVD-brännare

 • hur du installerar en Lite-On DVD-brännare


 • Lite-On producerar dator komponenter såsom DVD brännare som gör hemmet användare att uppgradera sina system på rimliga priser. En del datoranvändare kan vara tveksamma till att köpa en av dessa uppgraderingar, dock av rädsla att skada sin dator eller att inte installera komponenten korrekt. Installera en Lite-On DVD-brännare i datorn där hemma är inte svårt, men, den process endast kräver en enda skruvmejsel, och de kan generellt fyllas på under 30 minuter även om du aldrig har gjort en uppgradering hemdator innan.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . SATA-kabel (om DVD-brännare är en SATA version).
  Driver installationsskivan (eller på modellen drivrutinens installationsprogram hämtas från Lite-On webbplats).


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den. Tryck och släpp strömknappen, vilket gör att datorn försöker starta så att alla el som kan lagras i strömförsörjningen eller andra komponenter kommer att användas och avlägsnas från systemet.
  2.

  Ta bort skruvarna på baksidan av datorn ärendet ligger där sidopanelerna gånger under på baksidan, dessa skruvar håller panelerna på plats. Skjut paneler tillbaka för att ta bort dem, vilket ger dig tillgång till insidan av datorn och montering fack för datorns 5,25 "enheter.
  3.
  Lossa det platta plast viken locket på framför datorn som täcker enhetsfacket att du installerar Lite-On DVD-brännare till. Locket ska matcha färgen på fallet, och kan tas bort genom att använda din skruvmejsel för att trycka ut den från insidan av viken.
  4
  Leta liten fyrkant av plast bygel på baksidan av Lite-On DVD-brännare. beroende på tillverkare, bör bygeln vara gjord antingen svart eller vit plast. Ta del av sin ståndpunkt. Om du ansluter enheten via kontakten på slutet av en bandkabel, bygelblocket på "Master," om du ansluter den via kontakten i mitten av en flatkabel sedan ställa den på "Slave". Om enheten ansluts med hjälp av en tunn röd SATA-kabel kommer du inte behöver ange hoppare.
  5.
  Skjut DVD-brännaren in i enhetsfacket där du kommer att montera det från front. Skjut in den tills den är uppradade med datorns framsida fallet, titta igenom monteringshålen på den sida av enhetsfacket och leta reda på skruvhålen i sidorna av frekvensomriktaren. Om du inte kan se dem, justera placeringen av enheten tills du kan.
  6.
  Använd skruvarna som följde med Lite-On DVD-brännare för att säkra enheten till montering Bay. Drag skruvarna så att enheten inte kan röra sig fritt inom enhetsfacket.
  7.
  Anslut strömkabeln (bestående av kablar från nätaggregatet på baksidan av datorn fallet med antingen en svart eller vita kontakten på slutet) och datakabel (antingen en bandkabel eller tunna röda kabeln som ansluts till moderkortet) i motsvarande portar på baksidan av DVD-brännare. Strömkabeln bör kontakten i porten på höger, medan data-kabeln ansluts till porten på vänster sida av porten power.
  8.
  Tillbaka sidopanelerna på datorn , säkra dem med skruvarna som tidigare togs bort. Anslut datorn igen, tryck sedan på strömbrytaren för att starta den.
  9.
  Vänta medan operativsystemet laster. OS kommer att erkänna den nya hårdvaran, installera tillfälliga drivrutiner och eventuellt be dig att köra på "Installera ny maskinvara" guiden. Om du uppmanas att köra guiden, ta bort den.
  10.
  Infogar Driver installationsskivan i datorn och låt AutoRun för att köra installationsprogrammet, eller dubbelklicka på installationsprogrammet som du laddas ner från Lite-On webbplats. Följ instruktionerna på skärmen för att installera dvd-brännare drivrutiner och annan DVD-authoring program.
  11.
  Starta om datorn, så att nya drivrutiner och programvara för att starta med operativsystemet.

  tips och varningar


 • Om du byter ut en befintlig enhet, koppla sin el-och datakablar och ta bort skruvarna som håller den på plats så att du kan skjuta den framåt ut ur enhetsfacket. Detta kommer att frigöra viken för Lite-On DVD-brännare.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man uppgraderar att sätta Vista på en dator

Relaterade artiklar


 • hur man kan bygga min egen DAW dator
 • hur man torka och återställa en dator
 • hur du använder din Dell Dimension 2100 förare & Utilities CD
 • hur man installerar en mikrofon på datorn
 • om Hewlett Packard bläckpatroner
 • hur du uppdaterar enheter USB flash
 • hur man byter en Power LED
 • hur man får kabel-TV från kabel internet
 • hur man installerar två hårddiskar i en stationär
 • hur man installerar RAM i en HP ze4600