Dator > fördelarna med bärbara datorer framför stationära datorer

 • fördelarna med bärbara datorer framför stationära datorer


 • Välja en ny dator är ett viktigt beslut, med många faktorer som måste beaktas, såsom mängden tillgängligt minne, varumärke och skärmstorlek. Innan man överväger någon av dessa faktorer måste dock konsumenterna överväga och besluta om att köpa en stationär dator eller en laptop. Kompakt storlek, lägre vikt och bärbarhet är tre distinkta fördelar med att välja en bärbar dator i stället för en stationär dator.

  mindre storlek och färre sladdar

  Stationära datorer tar upp mer plats och kräver fler trådar än en bärbar dator. Bärbara datorer har en nätsladd, som bara behövs för att ladda batterierna. Det gör installationen enkel. Dessutom kommer många bärbara datorer utrustade med trådlösa kort för att tillåta användare att enkelt ansluta till Internet var som helst med tillgång till ett trådlöst nätverk.

  Dessutom är de flesta bärbara datorer genomsnittliga storlek cirka 14 inches med 10 inches med tjocklek av en till tre inches. Konsumenter som bor eller arbetar i små utrymmen kan överväga att köpa en bärbar dator för sin kompakta storlek.

  Light Weight

  Bärbara datorer har allt inbyggt i ett lätt paket. Enligt Reriani Communications, väger den genomsnittliga bärbara datorn mindre än 8 pounds. Dell och många erbjuder datortillverkare erbjuder mini bärbara datorer som väger mindre än tre pounds. Stationära datorer, å andra sidan, är belastande. Stationära datorer har flera komponenter som datorn tornet, övervaka, skärm och alla tillbehör (som högtalare, tangentbord och en mus).

  Portabilitet

  Portabilitet är en viktig faktor för arbete och personlig datoranvändning. Konsumenter som vill komma i kontakt med Internet från olika platser eller som förutsätter förmåga att ta datorn utöver de fyra väggarna i hans hus kommer att uppskatta möjligheten att överföra som bärbara datorer erbjuder. Den innehåller ett kraftfullt batteri som kan driva datorn i ungefär fem timmar, enligt Intel. Dessutom, med den omfattande tillgången till trådlöst nätverk, kan konsumenterna få tillgång till Internet från kaféet på gatan, på stranden eller var som helst.

  Stationära har fördelar också

  Även bärbara datorer har många fördelar, den största av dessa är mindre storlek och lätt att flytta och stationära datorer har vissa fördelar också. De flesta stationära datorer är lägre i pris och kommer fullspäckad med fler funktioner för pengarna. Eftersom stationära datorer till tillverkaren lämna mer utrymme på sig att ladda den teknik, de har ofta mer multimedia alternativ, den nyaste processorer och fler alternativ för uppgradering.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du installerar en Lite-On DVD-brännare

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på vad moderkortet jag har installerat
 • Hur man använder en Dynex HDTV som en datorskärm
 • hur reparera en HP 940c skrivare
 • laptop vs pc strömförbrukning
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett
 • hur man gör en blixt bios startbar CD
 • hur man rengör skadade filer från min dator
 • hur man återställer den sovande på en Compaq Computer
 • hur man installerar minne på Sony Vaio VGN-a190
 • hur du installerar en skrivardrivrutin i en Lexmark X2500