Dator > färgsublimering vs bläckstråleskrivare

 • färgsublimering vs bläckstråleskrivare


 • Om du letar efter en ny fotoskrivare vare sig nu eller inom en snar framtid, kanske du har tittat på olika typer av fotoskrivare. Vissa människor är inte medvetna om de skillnader och likheter mellan färgsublimering och bläckstråleskrivare. Veta positiva och negativa av de två teknikerna är bra när du väljer nästa fotoskrivare. Många källor debatt som skriver ut teknik ger bättre bilder, men det finns andra faktorer att beakta vid valet mellan de två utskrift.

  bläckstråleteknik

  Bläckstråleskrivare har patroner av olika färgade flytande bläck. Dessa patroner är flyttat över en sida av en patron vagn. En elektrisk impuls skickas via kretsar i patronen, som värmer upp bläck och bildar en gas bubbla i bläck. Denna bubbla drar en droppe flytande bläck i skrivhuvudet, där ett munstycke sprutar bläck droppen på en specifik plats på ett papper. Denna process sker om och om igen som bläckdroppar bildar text och bilder.

  Bläcksublimeringstekniken

  Färgsublimering skrivare Använd inte flytande bläck, utan snarare har ett band gjort av cellofan som är bredden på den största sidstorleken som kan skrivas ut. Den färgband är i allmänhet uppdelad i fyra sektioner, alla med olika färgade färga om det. Skrivhuvudet passerar över bandet och värma upp cellofan så mycket färg förvandlas till en gas och går från band till den utskrivna sidan.

  Kostnad

  Färgsublimering skrivare var populära hos konsumenterna i 1990-talet när fotot skrivare började först att bli tillgängliga för konsumenter. Som fotoskrivare marknaden växte ännu mer i början av 2000-talet blev bläckstråle fotoskrivare mycket mer populär. Den bläckstråle fotoskrivare är mycket billigare att köpa och använda, vilket gör dem mer ekonomiskt för den stora allmänheten.

  Papper

  Bläckstråleskrivare kan använda en mängd olika papperstyper, bland annat för flera skrivare /kopiator papper. Bläckstråleskrivare kan även skriva ut på speciellt bestruket fotopapper, vinyl dekal ark, kuvert, tyg lakan överföring och till och med tyg själv. Färgsublimering skrivare kan endast skriva ut på speciellt bestruket papper. På andra typer av papper, kommer bindningsprocess mellan färgämnet och papper vara bristfälliga, vilket resulterar i fläckar och strimmor.

  Speed

  Bläckstråleskrivare varierar i hastighet, beroende på märke och modell på skrivaren. Generellt gäller att ju dyrare bläckstråleskrivare, desto snabbare kommer det att bli. Alla bläckstråleskrivare fungera på ett enda pass metoden, vilket innebär att papper skrivs på går senaste skrivhuvudet bara en gång medan alla färger är sprayas på sidan samtidigt. Färgsublimering skrivare fungerar på flera passager av papper förbi skrivhuvudet. På grund av arten av färgen vänder sig till en gas, är det inte möjligt för en sublimeringsskrivare för att skriva ut mer än en färg åt gången. Trots denna skillnad, när det gäller att skriva ut foton, färgsublimering skrivare är i allmänhet snabbare.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man installerar en bärbar dator skrivare

Relaterade artiklar


 • rensar en film från en CD
 • Hur man överför en IBM T42 hårddisk till en extern hårddisk
 • hur komma in i BIOS setup på en Compaq Armada E500 laptop
 • Intel Pentium-processor Snabbfakta
 • define BIOS-chip
 • typer av CRT-skärmar
 • hur du ställer in en trådbunden skrivaren för användning från laptop
 • hur du uppdaterar Windows fysiskt minne
 • hur du formaterar en SATA-disk
 • riktningar att formatera om en Sony Vaio PCG-K13