Dator > energiförbrukning på en bärbar dator jämfört med en stationär

 • energiförbrukning på en bärbar dator jämfört med en stationär


 • Energibesparing är bra för både miljön och plånboken. Välja rätt dator kan minska er elförbrukning om maskinen är energisnål. Bärbara datorer är konstruerade för att använda mindre ström än stationära datorer och använda den makt mer effektivt. Använda en bärbar dator istället för en stationär dator kommer att minska mängden ström du förbrukar på en daglig basis

  Du behöver:. .
  Skrivare
  Printer data sladden.
  Skrivarens nätkabel.
  Grenuttag.
  Installations-CD.

  Power Supply

  Desktop nätaggregat kan leverera hundratals watt uteffekt, men normalt använder runt 150W under måttlig aktivitet. En bärbar dator förbrukar normalt 30 till 40W av makten under måttlig användning och större mängder ström när batteriet laddas. Bärbara datorer är också kan utföra i en "låg-energi"-läge, vilket minskar mängden ström en laptop användningsområden och är utformad för att spara på batteriet. En bärbar dator effektförbrukning

  Screens

  används för att driva laptop och dess LCD-skärm. De flesta stationära datorer inte har en inbyggd skärm, vilket innebär att deras LCD-eller CRT-skärmen använder sin egen strömförsörjning, vilket ökar den mängd energi som används när datorn är aktiv.

  Processorer

  Bärbara datorer använder "mobil" CPU: er, särskilt processorer konstruerade av tillverkarna att använda mindre mängder makt än sina stationära motsvarigheter. Mobila processorer behöver vara energieffektiva för att förlänga batteritiden på en bärbar dator, stationära datorer har en ständig ström av makt. Energieffektiviteten i mobila processorer gör att mobila processorer är inte lika kraftfulla som standard stationära processorer. Applikationer som kräver stora mängder systemresurser kan utföra långsammare på en bärbar dator på grund av denna begränsning.

  Komponenter

  Stationära datorer är utbyggbart och kan hålla flera komponenter än en bärbar dator. Högpresterande skrivbord kan innehålla flera hårddiskar och flera grafikkort, vilket ökar mängden ström de förbrukar. Ju fler komponenter som du installerar inuti en stationär dator, desto mer ström kommer det att konsumera. Bärbara datorer innehåller ett fast antal komponenter och är inte lika anpassningsbara som stationära datorer, men den begränsade expansionsmöjligheter av bärbara datorer begränsar antalet effektförbrukande komponenter som kan installeras.

  avbrottsfri kraftförsörjning (UPS)

  Batteriet i en bärbar dator gör det möjligt att köra kontinuerligt i områden där strömavbrott och spänningstoppar är vanliga. Driver en stationär ständigt kräver användning av en avbrottsfri kraftförsörjning. UPS säkerhetskopior kan bara driva en stationär dator för en kort tid och förbrukar stora mängder energi vid laddning.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man demonterar en Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000

Relaterade artiklar


 • hur man jämförelse handla en dator
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo och TV
 • hur man skapar och format en startdiskett
 • hur man installerar en Maxtor hårddisk
 • hur man installerar en andra hårddisk i en IBM T40
 • hur man gör pc spel spela på flera bildskärmar
 • hur man använder Aspire One med bredband mobilt
 • felsökning en laptop moderkort
 • saker du kan göra med en gammal laptop moderkort
 • hur du formaterar en dator från bios