Dator > Varför är random access memory viktigt?

 • Varför är random access memory viktigt?


 • Medan alla delar av en dator tjäna en funktion, random access minne, RAM, är där det verkliga arbetet sker. En dator har ingen praktisk betydelse utan RAM och RAM direkt påverkar datorns hastighet. En av de största skälen människor uppgradera sina datorer eller byta ut dem är mer RAM och ökad hastighet

  Vad RAM gör

  RAM är arbetsytan i din dator. När du drar upp en fil, gör processorn en kopia av den filen från hårddisken, uttrycker det i RAM, och det är den du arbetar på. När du sparar filen, är det arbete ni har i RAM-minnet kopieras ner på read-only memory, eller rom, på hårddisken. Dessutom driver oavsett program du använder i RAM, tillsammans med stora delar av operativsystemet.

  Systemet och Speed

  RAM kommer i form av löstagbara integrerad krets remsor, som kallas "dual in-line memory moduler "eller DIMM-moduler. En DIMM är vanligtvis 5 inches lång och monteras på moderkortet i datorn. Generellt har de mer RAM du installerat i datorn, desto snabbare kommer att köras. Mer RAM-minne ökar storleken på den arbetsplats där du kan göra mer komplicerade saker, eller bara för att göra mer saker. En person som flera uppgifter och samtidigt driver flera flikar webbläsare, e-postläsare, ordbehandlingsprogram, och musikspelare kommer att märka snabbt en brist på RAM.

  Otillräckligt RAM-minne

  en äldre dator kommer att köra, men det förmodligen inte kommer att vara lika snabb som en out-of-the-box modellen. Även om användaren kan välja lättare vikt program, kommer de mosse ner i tid. Om växlingsutrymme är inställd på hårddisken, kommer enheten arbeta extra hårt för att ta upp slack.

  komplexitet kräver mer RAM-minne

  lång tid datoranvändare kan komma ihåg när RAM mättes i kilobyte i stället för gigabyte som det är i 2010. Men som datorer utvecklats sedan slutet av 1980-talet, så har programvara-och användarnas behov. Ett DOS-system löpande text-baserade program kräver inte så mycket minne som de senaste Windows-eller Linux-operativsystem som körs video och ljud-program.

  Uppgradera RAM

  Det finns flera sätt att uppgradera RAM-minne i en dator. Det säkraste sättet är att fysiskt lägga till fler eller större RAM chip. Lyckligtvis är minnet ganska billig. Innan du försöker göra detta, se till att datorn kan uppgraderas-de flesta kommer med en gräns för hur mycket RAM de kan använda. I en knipa, kan du ställa diskutrymme åt sidan som en swap-fil eller partition, med växlingsutrymme egenskap extra RAM-minne.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man kan spara bilder från datorn till en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man installerar min dell skrivare tillbaka till min pc
 • Vilka är funktionerna i en multiplexer?
 • hur att överföra en CD till ett USB-minne
 • bläckstråle vs laser fotoskrivare
 • hur du tar bort ett virus från en lösenordsskyddad usb
 • hur man gör en bootbar usb med Ubuntu 8.10
 • hur man överklockar ett EVGA GeForce 8800 GTS
 • hur man installerar en ny hårddisk till en Dell-dator
 • Felsökning Apple Bärbara datorer
 • hur man använder ett minneskort i en V5000 Presario bärbar dator