Dator > Felsökning av en bärbar dator skärm

 • Felsökning av en bärbar dator skärm


 • Med tiden datorskärmar få problem. Färgmättnad, upplösning och andra inställningar behöver periodiska justeringar eftersom skärmen åldrar och som du installerar ny programvara på datorn. Tyvärr har bärbara skärmar är inte det bekväma inbyggda knappar för justering av skärmens egenskaper som är utmärkande för stationära datorer. Du kan fortfarande felsöka grundläggande laptop skärm problem, men du måste följa en rad specifika åtgärder för att uppnå detta mål
  1.
  Slå på datorn.
  2.
  Högerklicka på skrivbordsbakgrunden.

  3.
  Välj "Anpassa" i listan över tillgängliga alternativ. Ett nytt fönster visas öppet.
  4.
  Klicka på "Display Settings" i listan över alternativ.
  5.
  Klicka på "Färger" i menyn och återgå till en lägre inställning. En nyare dator brukar använda 32-bitars färg som standard. Tyvärr kommer vissa program visar inte korrekt om den används med en inkompatibel färgschema. Om du har problem att se bilder, videor eller andra objekt förknippade med äldre program, sedan använda en lägre 16-bitars färg ofta åtgärda dessa frågor.
  6.
  Justera "upplösning "reglaget till en högre eller lägre upplösning. Om dina program är mycket vimsig, då en högre upplösning kommer att hjälpa åtgärda problemet. Om du upplever en blank skärm när man öppnar vissa program, då är chansen att programvaran är inte köra med högre upplösning och en lägre inställning är idealisk för att felsöka problemet.
  7.
  Klicka på "Apply", som rekommenderas av Microsoft. Om du klickar på "OK", du kanske upptäcker att din skärm är oförmögen att använda de nya inställningarna och det kommer helt enkelt stängas av. När du klickar på "Verkställ" de nya inställningarna att återgå till sin gamla värdena om du inte klickar på "OK" igen under en 10-sekunders testperioden, vilket ger dig en chans att se om de nya inställningarna fungerar korrekt innan du bekräftar ändringarna. Avsluta inte detta fönster efter att ha klickat på "Apply".
  8.
  Klicka på "Avancerat". Ett nytt fönster öppnas.
  9.
  Klicka på fliken "Bildskärm" överst i fönstret.
  10.
  Klicka på rullgardinsmenyn för ändra uppdateringsfrekvensen. Detta är den bästa åtgärden om din bärbara dator skärm har problem att spela videor smidigt. En högre uppdateringsfrekvens kommer att fixa eventuella problem du har med hackig video streaming.
  11.
  Klicka på fliken "Bildskärmskort". Då öppnas ett nytt fönster.
  12.
  Välj fliken "Drivrutin" nästan högst upp i fönstret.
  13.
  Klicka på " Uppdatera drivrutin. "Detta kommer att utlösa en automatisk webbsökning efter uppdaterade grafikdrivrutinerna. Med inaktuella drivrutiner kan leda till prestandaproblem. Med den nyaste drivrutinen, kommer många av den bärbara datorns skärm befintliga problemen försvinner.
  14.

  Stäng alla öppna fönster. Du har nu justerat den mest avgörande inställningarna på din bärbara dator, förhoppningsvis åtgärdar eventuella återkommande visningsproblem. Om din laptop skärmen fortfarande har problem, kan själva skärmen skadas, och du bör ta den till en reparation centrum.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Hur kan jag åtgärda fläckar på min laptop skärm?

Relaterade artiklar


 • hur man fixar out-of-frekvens problem på en PC
 • hur reparera en Dell Inspiron 1200 laptop
 • Spelregler för ljudingång datorhögtalare
 • hur man vrider upp högtalaren vågen på en dator
 • hur man ansluter en dator till en TV med videokabel
 • symptom på en död CMOS-batteriet
 • hur man ansluter HP laptop tv s-video
 • hur man bygger en Windows Media Center för en PC
 • hur man fixar den stora skärmförhållandet i Windows
 • hur man gör hörlurarna i en mikrofon