Dator > vad är vax termisk sublimering utskrift?

 • vad är vax termisk sublimering utskrift?


 • Vax termiska skrivare och sublimering skrivare färg har använts i den grafiska branschen sedan innan popularitet bläckstråle-och laserskrivare. Sublimering färga skrivare var vanligt förekommande i 1990-talet för den första vågen av skrivare görs i första hand att producera fotoutskrifter. Vax termisk skrivare har använts för att producera bilder av hög kvalitet sedan 1980-talet. De två teknikerna har kombinerats till en enhet, så att användare kan ha olika fördelar med både vax termisk och sublimering teknik färga skriva ut på deras kommando.

  bläckstråleskrivare Likheter

  Wax termiska skrivare använder en överföring process som har likheter med processen i bläckstråleskrivare. En bläckstråleskrivare har flytande bläck patroner, som har små munstycken på dem. En elektrisk impuls värmer upp vätskan och tillåter en droppe bläck passerar genom en utsedd munstycke som sprutar bläck på sidan. Dessa små prickar bildar text eller bilder på en utskriven sida. Vax termisk skrivare har ett band av färgade vaxer, som smälts i små droppar av vax som är kombinerade för att skapa text och bilder på den utskrivna sidan.

  Laserskrivare Likheter

  Wax termiska skrivare använder ett vax som är smälte till en vätska, medan laserskrivare använder ett pulver toner bläck som är magnetiskt attraherad av en sida. Trots denna skillnad i bläck typ, både laser och vax termiska skrivare använder värme och tryck för att binda bläck till sidan och gör överföringen motstå kladdar eller strimmor. Båda skrivarna använder en tryckrulle som gäller tillräckligt tryck för att hjälpa till med bindningsprocess.

  Sublimering

  Sublimering skrivare använder en plastfilm smält med ett färgämne, snarare än färgade vax. När plastfilmen värms upp av den termiska skrivhuvudet en sublimering skrivare förvandlas färgen till en gas och överförs till papperet. Eftersom färgämnet kontakter pappret samtidigt i en gas form, har de resulterande bilderna inte väldefinierade kanter. Eftersom gaser av olikfärgade färgämnen inte kan blanda under utskriftsprocessen, sublimering skrivare kräver ett papper att passera genom skrivhuvudet flera gånger, tills alla färger har använts.

  Kombination

  Wax termiska sublimering skrivare kombinera vax värmeöverföringsteknik med sublimering färg överföra teknik i en maskin. Användaren av ett vax termisk sublimering skrivare har valet att antingen använda vax termoskrivare band eller sublimering färgämne band för att producera en tryckt. Enligt "PC" Magazine, en populär skriva metod för ägarna till dessa skrivare är att använda vax Termobandets att utarbeta utkast utskrifter, medan sublimering färgen band sparas för att användas på slutproduktion tryck. Wax termoutskrift är mycket mer kostnadseffektivt att använda än sublimering färga utskrift.

  Media

  Wax termiska sublimering skrivare använder vanliga skrivarpapper. Till skillnad från termiska direktutskrift, som användes i början av faxmaskiner, behöver vax termisk sublimering skrivare inte användning av papper med någon speciell beläggning eller andra egenskaper. Användare kan infoga samma papper som används i bläckstråleskrivare till ett vax termisk sublimering skrivare utan att kompromissa med hållbarheten eller kvalitet på utskriften.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Hur kan jag åtgärda bakgrundsbelysning skärmen på en bärbar dator med i bilden?

Relaterade artiklar


 • hur man installerar minnesuppgraderingar
 • hur du ansluter en Brother-skrivare att en bärbar dator
 • hur man känner igen en tom DVD-R
 • hur man konstruerar en grundläggande dator
 • hur reparera ett fel drivrutinen på en dator
 • hur man fixar en USB 2.0-port
 • felsökning av en Compaq Presario 1200 bakgrundsbelysning
 • hur man kopiera en skyddad dvd med Roxio
 • fördelarna med korten flashminne
 • partition dataåterställning