Dator > vad är LCD pixelstorlek?

 • vad är LCD pixelstorlek?


 • Det finns ett antal faktorer att tänka på när man köper en LCD-monitor, antingen som del av en bärbar dator av för en stationär. Pixel pitch är ett mått på kvalitet som anger hur bekväm din LCD kommer att, baserat på hur du ska använda LCD-skärmen. I de flesta fall, ju mindre pixelstorlek, desto bättre. Men i vissa fall kan du få tillräcklig prestanda från en större pixel pitch

  Hur Bildskärmar visar bilder

  Bildskärmar visar. bilder och text genom att skapa mycket små prickar av färg. Till exempel för att visa en röd kvadrat, en bildskärm orsaka pixlar att lysa rött i det område som anges på bildskärmen som en röd fyrkant. För att visa ett moln, så kommer monitorn att definiera några pixlar som vit, andra som grå, och ytterligare andra som färgerna på moln. På många sätt övervakar visa bilder i mycket samma sätt som pointillist målare. Bildpunkt samman till en smidig representation av en bild.

  Definition av Pixel

  En pixel är en enda prick på en datorskärm. På en CRT-skärm, är pixeln skapas av elektronstrålar spännande elektroner på belagt glas. Beläggningen är fosforescerande, vilket innebär att det kommer att lysa när den träffas av elektronstrålen. Tre olika balkar excitera ett lager för rött, ett lager för blått och ett lager för grönt. LCD-skärmar innehåller mycket små dioder som efterliknar hur en CRT skapar en bild. Varje pixel LCD består av tre dioder, en för röd, en för blått och en för grönt.

  Definition av pixelstorlek

  Bildpunktstäthet är den minsta fysiska komponenten av en bild. Ju mindre pixelstorlek, desto mindre minsta elementet som en bildskärm kan visa. Ju finare faktorer kommer skarpare bilden visas på bildskärmen. Pixel pitch mäts i millimeter (mm).

  Datorskärmar

  pixelstorlek på datorskärmar bör vara max 0,28 mm. Större pixlar platser kan resultera i en monitor bild som inte är tillräckligt skarp. Många stationära eller bärbara skärmar har pixel platser så liten som 0,27 mm, 0,26 mm eller ens 0,25 mm. Ju mindre pixelstorlek, desto skarpare blir bilden. Bildskärpa är viktigt både för estetik och för att minska ansträngda ögon.

  Stora bildskärmar

  Stor display monitorer, som digitala skyltar, kan ha mycket större platser och fortfarande skarpa avstånd. Detta beror på stora skärmar är sett ur ett större avstånd, vilket gör dem skarpa till en användare som är tillräckligt långt borta. Om du skulle närma sig dessa stora bildskärmar skulle bilderna verkar blir successivt mindre skarp när du närmar dig displayen. Ett bra exempel är en modern platt TV. Från ordentlig synavstånd, bilderna är skarpa. Men eftersom du närmar dig en stor TV, kan bilden börjar förlora upplevda skärpan.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man bränner musik till ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man spelar in en mp3 till en CD-R
 • hur man använder ett PCMCIA-kort i en ExpressCard-kortplats
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • lägga till ett hi-omvandlaren USB Host till din dator
 • hur man bygger datorer från bärgningen delar hemma
 • hur du kopierar en musik-cd till en hårddisk utan att rippa
 • hur man använder en DVD-R 8cm skiva på en dator
 • hur du ansluter en bärbar dator till en HDMI-tv
 • kriminalteknisk analys av datorns hårddiskar
 • hur du hittar videon chip i en dator