Dator > typer av visuella-display-enheter

 • typer av visuella-display-enheter


 • bildskärm är mer känd som övervakare, den elektroniska visuella displayer som används av datorer. Tv: n använder samma olika visuella-display teknik som datorskärmar. De flesta bildskärmar består av skärmar, kretsar och inre arbete och ett skyddande hölje dekorativa. De vanligaste bildskärmsarbete enhet typer är CRT, LCD och plasmaskärmar.

  CRT

  CRT, eller Cathode Ray Tube, är tekniken den äldsta tekniken bland visuell-bildskärmar. Uppfanns i slutet av 1800-talet och användes första gången i tv-apparater på 1940-talet, var CRT visuellt dominerande-displayenhet fram till slutet av 1990-talet då de började ersättas av LCD-teknik. I CRT-skärmar, balkar en trattformad glasrör projekt elektron och tillbaka över insidan av skärmen, lysande fosforpunkter i en serie på många linjer som visas på utsidan av skärmen-dessa rader komponera en hel skärmbild av bilder . CRT är de största och tyngsta av bildskärm slag, oftast sport stor display ytor och mindre, boxier tillbaka ändar (hus röret). Screen ytor på CRT-skärmar är krökta, i allmänna utseende, dessa skärmar likna nonflatscreen tv-apparater, och deras skärmar har en 4:3-(fyrkantig) i stället för widescreen-format. CRT använder mest makt av alla skärmar (ca 150 W för en 17-tums bildskärm), kan inte användas med bärbara datorer och har en subtil "flimmer" i sina display, som orsakar irriterade ögon. Men CRT-skärmar har en enkel och solid teknik, kan ses från en bred betraktningsvinkel och är tillverkade på en betydligt lägre kostnad än alternativa displayen enheter.

  LCD

  flytande kristaller (LCD) började som displayer för räknare och bärbara datorns skärm, men började snabbt ersätta CRT-skärmar under den senare delen av nittonhundratalet. I LCD-teknik, att ljuset skiner genom en kombination av flytande kristaller och polariserade glas skapar en skärmen bild. LCD-skärmar är platta i stället för böjd och i allmänhet ligger i smalare, mindre och lättare kappar än CRT-bildskärmar. LCD-skärmen ger en högre upplösning och bättre bild kontrast än CRT, och eftersom LCD-tekniken inte flimrar, orsakar den mindre ansträngande för ögonen. Dessa skärmar kommer ofta i widescreen-format som TV-apparater, och både widescreen och 4:3 som monitorer. LCD-skärmar alstrar mindre värme och förbrukar så lite som en tredjedel av kraften i CRT. Men LCD har ett högre pris och en mindre betraktningsvinkel än CRT-skärmar.

  Plasma

  Plasma skärmar skapa en högupplöst bild genom att tända upp tusentals små prickar (eller "pixlar") med en hög energi elektronstrålen. Plasma kombinera tre pixlar färger (röd, grön och blå) för att skapa hela spektrat av färger, vilket ger rikare färger än LCD-eller CRT-bildskärmar. Plasmaskärmar är ofta mycket stora widescreen som vanligtvis används som tv-apparater, men många plasma kan användas som datorskärmar. Även om de är större och tyngre än LCD-skärmar, plasma är i allmänhet bara cirka sex inches tjock. Plasma displayer konsumerar oftast lite mer ström än LCD-skärmar, beroende på upplösning. Plasma betraktningsvinklarna är mycket stort, men denna teknik kommer vid en högre kostnad än andra visuella-bildskärmar.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:historia processorer

Relaterade artiklar


 • handdator utgång metoder
 • hur du ansluter enheter USB-hårddisk till ett nätverk
 • hur man beräknar megabyte till gigabyte
 • hur du kontrollerar om batteriet behöver bytas på en Dell
 • hur man installerar ide till min externa CD ROM
 • lättaste sättet att göra en text kopia av program på en flash-enhet
 • hur man bränner mpegs till DVD på en bärbar dator
 • hur man flasha BIOS i DOS-läge
 • hur man installerar två hårddiskar i en stationär
 • hur du ställer in att scanna på Lexmark T634