Dator > olika typer av RAM-chips

 • olika typer av RAM-chips


 • För en dator ska kunna utföra de instruktioner som den tar emot, behöver den ha tillräckligt med "hands" för att kunna göra jobbet. RAM, eller RAM-minne, kan genomföra och hålla information tills datorn är klar att använda det. Ju mer "hands" datorn har, desto mer kan göra-till exempel att köra flera program samtidigt-och desto snabbare kan göra det. RAM: s effektivitet är ett resultat av den specifika typ som används, alla har olika arkitektur och hastighet.

  SIMM Chip

  SIMM står för Single Inline Memory Module. Äldre datorer använder SIMM chips nästan uteslutande. SIMM chips är 32 bitar bred, jämfört med den typiska 64-bitars buss av DIMM chip. En buss är en data körfält som förbinder två bitar av hårdvara i en dator. Ju större bussen, desto mer information som kan passerat och det snabbare det fungerar. För att driva en mer modern Pentium mikroprocessor skulle två SIMM chips krävas att motsvarande en DIMM chip.

  DIMM Chip

  DIMM står för Dual In-line Memory Module. Eftersom DIMM chips har en 64-bitars väg, de är bättre lämpade för Pentium-processorer. DIMM chips var utformade för att ersätta behovet av två SIMM marker för att tillfredsställa en 64-bitars buss. DIMM chips har separata elektriska kontakter, till skillnad från SIMM marker som har överflödiga elektriska kontakter. DIMM chips är bättre lämpade för moderna datorer än SIMM marker på grund av sin effektivitet.

  SDRAM Chip

  SDRAM står för Synchronous Dynamic Random Access Memory. SDRAM stöder en högre busshastighet, så det har blivit RAM för många nyare datorer. SDRAM är utformad för att läsa och skriva mer effektivt än andra former av RAM på grund av hur den är bunden till systemklockan. SDRAM körs i synkronisering med systemklockan, gör det möjligt att behandla information mycket snabbare.

  RDRAM

  RDRAM (R mening Rambus, som också kallas RIMM och utvecklas av företaget med samma namn) är en specialitet minne det är bara tillgängligt i vissa applikationer och endast med moderkort som ha rätt chip set. Detta gör att genomföra RDRAM dyrare eftersom dessa nämnder tenderar att vara på dyr sida. De har 184-pin och 232 stift arkitektur och är snabbare än SDRAM, vilket ger den ett litet försprång för applikationer som spel, ljud och video produktion.

  XDR2 DRAM

  XDR2 är för högpresterande maskiner, kunna att nå över 500 gigabyte bandbredd och datahastigheter från 6,4 till 12,8 Gbit /s (gigabit per sekund). Energisnål, det är stånd att utföra i 30 procent lägre effekt än den högsta GDDR minne.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du får snabbare Internet-tjänst för min laptop

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar ett moderkort utan att installera om windows
 • Hur man delar en skrivare med en USB-hubb
 • hur man ansluter en direkt TV-mottagare till en dator
 • Hur bränner jag DVD-skivor på min acer dator?
 • Vad är SATA och IDE?
 • hur man bygger en Dell-dator på nätet
 • hur man använder en webbkamera för att prata med vänner
 • hur du uppgraderar hårddisken på en Dell Inspiron 1100
 • typer av CRT-skärmar
 • hur du skannar bilder på en Mac