Dator > laptop vs pc strömförbrukning

 • laptop vs pc strömförbrukning


 • Energiförbrukning på en dator kan bli en fråga både för personer intresserade av att minska miljöpåverkan från elektriska bruk och för människor som helt enkelt försöker minska en månatlig elräkningen. När du letar efter sätt att minska elanvändningen, jämför bärbara konsumtion datorkraft till stationär dator effektförbrukning visar att en bärbar dator kommer att använda mycket mindre energi än en stationär dator

  Monitor Energiförbrukning

  Strömförbrukning från en bildskärm inbyggd i en bärbar dator ingår i den övergripande laptop statistik strömförbrukning. Till exempel, om en bärbar dator använder 40 watt under användning, att den totala innehåller den kraft som behövs av monitorn. Om en stationär använder 110 watt under användning, omfattar att den totala inte bildskärmen. Om en skärm förbrukar 80 watt, skulle den totala energiförbrukningen på skrivbordet plus monitorn 190 watt, eller nästan fem gånger strömförbrukning av den bärbara datorn. Externa bildskärmar för stationära datorer använder mellan 35 watt, för 17-tums LCD-skärmar, till 80 watt för många 17 tums CRT-skärmar.

  energiförbrukning när Av

  Även när den är avstängd, datorer använder ström när den är inkopplad i väggen. De flesta stationära datorer använder mellan 1 och 2 watt när den stängs av och ansluten till väggen. Datorer använder mellan 1 och 3 watt när inkopplad i ett fulladdat batteri. Men när den stängs av och ansluten till batteriet, kan en bärbar dator använder mellan 30 och 70 watt tills batteriet är fulladdat och datorns avgiftssystemet stängs av.

  Boot Energiförbrukning

  De flesta datorer använder mer ström vid uppstart än vid normal användning. Detta beror på, under uppstart, nästan alla datorer delsystem som används. Hårddisken nås ofta, är skärmen på, och processorn är under relativt tung använda som operativsystem laddar och initierar. Strömförbrukning under uppstart på bärbara datorer kan variera från 21 watt till 59 watt. Strömförbrukning i stationära datorer kan vara allt från 105 watt till 280 watt, inklusive bildskärmen.

  Effektförbrukning enligt belastning

  under belastning, att utföra vanliga datoranvändande som ordbehandling och webbläsning, kan strömförbrukningen i bärbara datorer sträcker sig från 19 watt till 58 watt. Desktop strömförbrukning, inklusive bildskärm, kan variera från 100 watt till 260 watt. Men i server-klass stationära datorer med större nätaggregat och mer installerade komponenter, kan strömförbrukningen ibland vara högre.

  Strömförbrukning i viloläge

  En dator i viloläge använder ungefär dubbelt effekt som en dator som är off. Viloläge är en låg strömförbrukning läge där de flesta av datorns delsystem är avstängda. Viloläge kräver lite kraft för att upprätthålla minnet och ibland driva datorn upp för att utföra schemalagda aktiviteter. Men i genomsnitt, datorer i viloläge förbruka mycket mindre ström än en oanvänd dator som sitter kvar. Viloläge på bärbara datorer använder mellan 1 och 4 watt. Viloläge på skrivbord använder mellan 1 och 5 watt.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:vad är LCD pixelstorlek?

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner gratis låtar från Internet för en mp3
 • Hur rengör du din nya skrivare patroner?
 • hur man skriver ut cd-etiketter gratis
 • hur man använder Ethernet med ett uppringt modem
 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet
 • dator problem: hur nollställa bios för att starta
 • historien om bärbara datorer
 • hur man kopierar musik video från en DVD-enhet till datorns hårddisk
 • hur du uppdaterar dvd drivrutinen för Toshiba Windows XP
 • hur man installerar ett minneskort i en Dell