Dator > hur reparera en Dell e153fp platt bildskärm

 • hur reparera en Dell e153fp platt bildskärm


 • Dell E153FP monitorn kan vara ett utmärkt bildskärm val när fungerar felfritt, men ett antal potentiella problem kan lätt lamslå dess användbarhet. Dell-skärmen kan lida av felaktig kabel placering, missanpassad ljusstyrka, växelriktare-kabel frågor och mer. Ett antal av dessa de vanligaste problemen kan reducerats och selektivt testats för ändå, och en professionell bistånd krävs inte för att utföra framgångsrika reparation. En rejäl verktygslåda behövs inte heller, eftersom bara en Phillips-skruvmejsel och eventuellt ytterligare en datoriserad anordning för provning behövs.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Ytterligare test bildskärmen.


  1.
  Kontrollera din makt status på Dell E153FP platt bildskärm. Kabeln som förbinder bildskärm till datorn torn eller annan extern enhet (beroende på dina inställningar) kan ha helt enkelt lossnat. Kontrollera också att se till att själva datorn är rätt ansluten till strömkällan, oavsett om det sker via en direkt anslutning till vägguttaget eller en anslutning till din överspänningsskydd eller grenuttag. Om datorn enheten inte får ström, kommer ingen information visas på din Dell E153FP övervaka även om bildskärmen är korrekt ansluten i övrigt.
  2.
  Kontrollera inställningarna monitorns ljusstyrka om din Dell E153FP monitorn är mörk. Din ljusstyrka kan av misstag ha varit fixade hela vägen ner. Det kommer att ägnas åt övervaka ljusstyrka knapparna längst ner ansiktet för Dell E153FP bildskärmen.
  3.
  Försök att ansluta Dell E153FP monitor till en annan dator. Detta kan testa att se om problemet faktiskt bor med din Dell själva bildskärmen eller i stället med datorn den är ansluten till. Koppla ur Dell E153FP monitorn från sin befintliga hamnen och koppla in den på baksidan av den nya datorn torn eller laptop modell via "Video Out" port på datorns rygg eller sida. Slå på Dell bildskärmen och den nya datorn och vänta och se om bildskärmen fungerar och visar datorns skrivbord. Om den gör, ligger problemet med datorn, inte din Dell E153FP bildskärmen.
  4.
  Ta isär din Dell E153FP övervaka att undersöka omriktaren kabeln om i föregående prov gav inga träffar. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna runt bezel på bildskärmen (längst yttre omkretsen på monitorn). Dessa kan vara täckt med plast skruvlock för estetiska syften, så se till att pop dessa ut före skruva bort.
  5
  Dra av bezel noga och hitta omriktaren kabel -. en svart kabel i mitten längst ned på den exponerade Dell E153FP bildskärm. Denna inverter kabel hjälper styr bakgrundsbelysningen för bildskärmen. Om det har lossnat från omriktaren kabelkontakten direkt bredvid den, sätt tillbaka kabeln för att återställa belysningen. Om kabeln inte har lossnat, måste du sannolikt kommer att ersätta din Dell E153FP bildskärmen helt och hållet.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur reparera en Compaq M2000 bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur att styra fläktens hastighet på min dator
 • hur man identifierar en dator moderkort
 • Felsökning datorskärm justeringar
 • hur man byter bläck för en Epson Stylus C88
 • hur man använder en USB-hubb till nätverk
 • hur man uppgraderar en aluminium PowerBook G4 hårddisk till 7200 rpm
 • hur man kan jämföra trådlösa bärbara data kort
 • hur man kan stoppa HP-skrivare pop-ups
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • hur man identifierar ett ljudkort, processor och moderkort